Πέρασμα στην Ευρώπη η Δυτ. Μακεδονία για τους πρόσφυγες;

Πέρασμα στην Ευρώπη η Δυτ. Μακεδονία για τους πρόσφυγες;

Στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης Κοζάνης θα διανυκτερεύσουν (22.2.2016) Σύριοι πρόσφυγες, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν την Ειδομένη, λόγω των προβλημάτων στα σύνορα, μετά την εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Ελλάδος.

Δεν αποκλείεται οι διαδρομές που θα ακολουθούν πλέον, να διέρχονται και από άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, με τελικό προορισμό εξόδου στην Αλβανία.

Οι 150 περίπου Σύριοι πρόσφυγες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στον Πολύμυλο Κοζάνης, αφού μετά την απόφαση των Σκοπίων να κλείσουν τα σύνορα, ακινητοποιήθηκαν όλα τα λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες. Τα λεωφορεία κατευθύνονταν προς την Ειδομένη, άλλαξε ωστόσο η διαδρομή τους, μια και στην περιοχή Τεμπών ο δρόμος είναι αποκλεισμένος από τους αγρότες.

Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τις αρχές και την κοινωνία των πολιτών απευθύνει έκκληση στους δημότες και στους οργανωμένους φορείς (ιατρικό και φαρμακευτικό σύλλογο, εθελοντικές ομάδες) προκειμένου να συντονιστούν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους μέσα από την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία είναι άμεσα απαραίτητα στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης.

dimotikanea.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.