Προσαγωγές και συλλήψεις για τα επεισόδια στο hot spot της Μόριας

Προσαγωγές και συλλήψεις για τα επεισόδια στο hot spot της Μόριας

Από τις αστυνομικές δυνάμεις στη Λέσβο προσήχθησαν 18 αλλοδαποί, από τους οποίους συνελήφθησαν οι 9 για την συμμετοχή τους στα χθεσινά (19-09-2016) επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο hot spot της Μόριας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγούνται στον εισαγγελέα. Παράλληλα, η πλειονότητα των προσφύγων που είχαν φύγει από τον κέντρο υποδοχής λόγω των επεισοδίων έχει επιστρέψει στη Μόρια.

Σύμφωνα με την καταγραφή των ζημιών κάηκαν 90 σκηνές καθώς και κάποια  κοντέϊνερ στα οποία διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες. Στο μεταξύ η  ηγεσία της αστυνομίας αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνάμεις της  που βρίσκονται στο νησί στέλνοντας ακόμα δύο διμοιρίες στη Λέσβο.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά 10.500 πρόσφυγες παραμένουν στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με τα αιτήματα ασύλου που έχουν καταθέσει να εξετάζονται σε αργούς ρυθμούς καθότι η ΕΕ δεν έχει αποστείλει ακόμα επαρκή αριθμό υπαλλήλων για την εξέταση των αιτήσεων. Ενδεικτικό είναι πως στη Λέσβο καταφθάνουν  ημερησίως 100- 200 πρόσφυγες και μετανάστες με τον αριθμό των αιτήσεων για άσυλο να είναι 50 με 60 την ημέρα.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.