Πρόγραμμα για την απασχόληση μαθητών μέχρι τις 8 το βράδυ στα σχολεία

Πρόγραμμα για την απασχόληση μαθητών μέχρι τις 8 το βράδυ στα σχολεία

Μέχρι τις 8 το βράδυ θα μπορούν να παραμένουν τα παιδιά στο χώρο του σχολείου ανακοίνωσε στη Βουλή η Θεανώ Φωτίου και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που εκπονείται και το οποίο θα συνδυάζει το ολοήμερο σχολείο με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης μίλησε για ένα πλέγμα παροχών – υπηρεσιών με επίκεντρο το παιδί και διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό τα παιδιά θα μένουν στο σχολείο έως τις 4 μμ και στη συνέχεια θα απασχολούνται στα ΚΔΑΠ που θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία.

«Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 μμ και στις 4 μμ θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατ. και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 8 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ», ανέφερε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Κώστα Κατσαφάδου από τη ΝΔ.

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÅÐÉÊÁÉÑÅÓ  ÅÑÙÔÇÓÅÉÓ// ÓÔÇ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ Ç ÕÖÕÐÏÕÑÃÏÓ ÈÅÁÍÙ ÖÙÔÉÏÕ. (Eurokinissi- ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ)

Η Θεανώ Φωτίου ανακοίνωσε ακόμη, ότι πολύ σύντομα θα ιδρυθούν περισσότεροι βρεφικοί σταθμοί, επισημαίνοντας ότι με «το περσινό σύστημα του voucher, όπου “δώσαμε για πρώτη φορά το δικαίωμα 45.000 χιλιάδες παιδιά να πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς», αναδείχθηκε «αυτό που ήταν κρυμμένο κάτω από το χαλί, ότι δηλαδή η χώρα δεν έχει βρεφικούς σταθμούς».

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.