Με ενωτική πνοή και θετικά μηνύματα η κοπή της πίτας του Προφήτη Ηλία

Με την ανακοίνωση ότι η πληρότητα της εφετινής έκθεσης βρίσκεται ήδη στο 80% ο πρόεδρος του Προφήτη Ηλία κ. Γιάννης Κορεντσίδης πιστοποίησε την εξαιρετική πορεία των διεργασιών ενόψει της 41ης Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς. Ο Σύνδεσμος πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 7 Φεβρουαρίου την κοπή της πίτας με πλήθος κόσμου στον εκθεσιακό χώρο θέλοντας έτσι να υπερθεματίσει της επένδυσης. Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Βρισκόμαστε εδώ στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, για τη σημερινή εκδήλωση συμβολικά γιατί είναι ένα κτίριο που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την χρήση του όλοι οι φορείς του κλάδου. Γιατί πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα αναβαθμίσει οικονομικά την περιοχή. Θα προκαλέσει τη δημιουργία δορυφορικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας ώστε να δημιουργήσει σημαντικά έσοδα με αποτέλεσμα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Θα αναπτύξουμε στην πορεία ως νέο Δ.Σ. τις δυνατότητες που έχει το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο. Εξ αρχής και με την ανάληψη των καθηκόντων μας βάλαμε έναν πρωταρχικό στόχο. Την στήριξη του τόπου μας και την εδραίωση ως παραγωγικό κέντρο γούνας της ευρύτερης περιοχής Καστοριάς και Σιάτιστας  που μας ανέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια και τον στόχο αυτό θα τον επιτύχουμε όλοι μαζί. Σε πρόσφατη εκδήλωση, παρουσιάσαμε τις ενέργειες που έχουμε κάνει για να έχουμε μια επιτυχημένη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι ώστε να ανακοινώσουμε όλες τις καινοτόμες δράσεις που θα γίνουν στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς. Το μόνο που θα σας ανακοινώσουμε σήμερα είναι ότι ο χώρος του κτιρίου έχει καλυφτεί ήδη στο 80% με συμμετοχή μέχρι σήμερα 67 επιχειρήσεων. Αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας πιο εντατικά».

Μήνυμα ενότητας
Παράλληλα, και αφού σημείωσε ότι το 2016 θα είναι μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά για τον κλάδο της γούνας επεσήμανε ότι «χρειάζεται υπομονή και επίμονη, με χαμηλούς τόνους και ταπεινότητα, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ανατρέψουμε αυτές τις αρνητικές συνθήκες» και συνέχισε «θα ήθελα να ανακοινώσω σήμερα, την  απόφαση που έχουμε πάρει ως Δ.Σ, να παραχωρήσουμε δωρεάν desk, σε όλα ανεξαιρέτως τα πρωτοβάθμια όργανα  της Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας (Σύνδεσμο Γουνοποιών Σιάτιστας, ,Σ.Γ. Άργους Ορεστικού, Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών, Σύλλογο Λιανοπωλητών Γούνας και την Ε.ΔΗ.ΚΑ. Α.Ε. με στόχο να έχουμε μια ενωτική και συνολική συμμετοχή του κλάδου στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς. Έχουμε ήδη αποστείλει την πρόσκληση και περιμένουμε να γίνει αποδεκτή από όλους. Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο και να ευχαριστήσω τον κ. Κοσμίδη, για να συνεχίσει και φέτος την πολύ επιτυχημένη δράση της με τους σχεδιαστές μόδας. Στο περίπτερο αυτό θα συμπεριλάβει και τους εκτροφείς».
Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Αντώνιου, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, οι Αντιδήμαρχοι Καστοριάς Δ. Πετρόπουλος και Ευ. Στεργιόπουλος, η υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι Χριστίνα Λαπόρδα, ο πρόεδρος τους Επιμελητηρίου Χαράλαμπος Καραταγλίδης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Στα… του φλουριού, η τυχερή ήταν η δημοσιογράφος της Νέας Καστοριάς, Δώρα Κωτσοπούλου η οποία κέρδισε εκτός από αυτό του Προφήτη Ηλία, και αυτό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας αλλά και της ομάδας του Μανώλη Χατζησυμεωνίδη!!!
Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του επίτιμου προέδρου του Προφήτη Ηλία, Ηρακλή Καλλισθένη, ο οποίος κατά την ομιλία του τόνισε πως “χρειαζόμαστε ενότητα και καινοτομίες”.

DSC_0060 DSC_0061 DSC_0062 DSC_0063 DSC_0065 DSC_0066 DSC_0067 DSC_0071 DSC_0074 DSC_0078

 

DSC_0080

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.