Πρόεδρος της Τσεχίας: Εμείς θα μπούμε στο ευρώ, όταν βγει η Ελλάδα

Πρόεδρος της Τσεχίας: Εμείς θα μπούμε στο ευρώ, όταν βγει η Ελλάδα

Προκλητικός απέναντι στη χώρα μας εμφανίστηκε και πάλι ο Πρόεδρος της Τσεχίας ο οποίος δήλωσε ότι “η Τσεχική Δημοκρατία πρέπει να υιοθετήσει το ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση της Ελλάδας”.
Ο Μίλος Ζέμαν, τόνισε σύμφωνα με το πρακτορείο TASR, ότι  δεν θέλει οι πολίτες της Τσεχίας να πληρώνουν τα ελληνικά χρέη ενώ εξέφρασε και την απογοήτευση του για τις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού, σημειώνοντας ότι ” αν και ήμασταν κοντά στο Grexit, τελικά απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα ”.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ζέμαν είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις για τη χώρα μας και τον Ιούλιο, όταν αποφεύχθηκε η έξοδος από το ευρώ.
Ο Ζέμαν είναι πρώην κομμουνιστής και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Τσεχίας.   Φέρεται να έχει αδυναμία στο ποτό και μάλιστα έχει προσελκύσει την προσοχή των ΜΜΕ για αυτό το λόγο σε αρκετές περιπτώσεις. Αρκετοί πιστεύουν ότι ήταν μεθυσμένος και μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, το 2013, όταν εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση. Επίσης τον Μάιο του 2013, ο Zeman αρνήθηκε να κάνει καθηγητή, ιστορικό λογοτεχνίας, επειδή αυτός είχε συμμετάσχει στο Gay Pride της Πράγας.
Δημοσιεύματα τον εμπλέκουν και σε διάφορα σκάνδαλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.