Το Κρεμλίνο για την τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Τσίπρα

Την τηλεφωνική συνομιλία, που είχαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Το Κρεμλίνο επισημαίνει ότι τα ενεργειακά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών.

«Συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα για την υλοποίηση των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη εργασίας του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία και ειδικότερα η σχεδιαζόμενη κατασκευή υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω του εδάφους της Τουρκίας και της Ελλάδας», αναφέρει η σύντομη ανακοίνωση, που εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, στις 18 με 20 Ιουνίου, όπου ο Αλέξης Τσίπρας έχει προσκληθεί ως τιμώμενος ξένος ηγέτης.

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ – Νόβοστι, κατά τη συνομιλία συζητήθηκε το σχέδιο της κατασκευής κόμβου για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας «από όπου οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει με δικές τους δυνάμεις να κατασκευάσουν υποδομές μεταφοράς αερίου για περαιτέρω υποδοχή του φυσικού αερίου στο έδαφός τους».

Σχολιάζοντας τη συνομιλία το κρατικό, επίσης, πρακτορείο ΤΑΣΣ διαπιστώνει ότι «οι ηγέτες Ρωσίας και Ελλάδας τον τελευταίο καιρό έχουν αυξήσει τις επαφές τους» και προσθέτει ότι το θέμα του αγωγού μέσω της Ελλάδας συζητήθηκε στις 7 Μαΐου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ηγετών, οι οποίοι είχαν συναντηθεί στο Κρεμλίνο στις 8 Απριλίου.

kontranews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.