Στ. Θεοδωράκης: Ότι και να γίνει, 21 Σεπτεμβρίου πρέπει να έχουμε κυβέρνηση

“Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε μία λύση για τη χώρα. 21 του μηνός όλοι μαζί να βρούμε μια λύση και να μην “δώσουμε μία” και ρίξουμε τη χώρα στον γκρεμό”, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναγνώρισε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε τελικά “την στροφή” επιλέγοντας το καλό της πατρίδας, αλλά όπως επεσήμανε το έπραξε “την τελευταία στιγμή, μετά από παλινωδίες” για να προσθέσει ότι “εμείς αυτό δεν το εκμεταλλευτήκαμε”.

Σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε περαιτέρω στα capital controls χαρακτηρίζοντας “επικίνδυνη” την λογική του “ποιος έχει λεφτά στις τράπεζες”.

Σχετικά με το θέμα των συνεργασιών και προς τα πού κλίνει ο ίδιος για το Ποτάμι, ο κύριος Θεοδωράκης δήλωσε:

“Δεν έχω καταλάβει την ένσταση του Αλέξη Τσίπρα σε αυτο που λέει το Ποτάμι: Δηλαδή αν κερδίσει ο κύριος Μεϊμαράκης μπορεί να πει ο Τσίπρας δεν σε βοηθάω και πάμε σε εκλογές ή το αντίστροφο;”

“Πρέπει να σκεφτούμε τι βάζουμε πάνω από όλα”, τόνισε και συνέχισε:

“Ο κόσμος θέλει να λυθεί επιτέλους η οικονομική εκκρεμότητα. Η χώρα έχει χάσει την μισή αξία της, Αυτό από την άλλη είναι και μια επενδυτική ευκαιρία”, που θα προσελκύσει τις αναγκαίες επενδύσεις.

“Να είμαστε σίγουροι και να μην αποκλείει ο ένας τον άλλον, ότι τη Δευτέρα θα υπάρχει κυβέρνηση” υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, που διευκρίνισε:

“Εμείς δεν λέμε είτε με τον έναν είτε με τον άλλον. Λέμε ότι η χώρα έχει 10 προτεραιότητες. Άρα όποιος και να είναι πρώτος, και ο διάβολος ακόμη, εμείς θα πάμε με αυτό το χαρτί των 10 προτεραιοτήτων και αν δεσμευτεί ότι αυτά τα 10 πράγματα θα τα υπηρετήσει είμαι υποχρεωμένος να τον βοηθήσω”.

Για την “χημεία” μεταξύ των πολιτικών αρχηγών σημείωσε:

“Για να μην τα διαγράφουμε και όλα, το τελευταίο καιρό αποκτήθηκε μία πολιτική επικοινωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και είναι θετικό. Αλλά ο ενικός, το “Αλέξη” και “Βαγγέλη” δεν είναι αρκετό”.

Αυτό που έχει σημασία, εξήγησε, είναι “τα 10 σημεία” και το άλλο “οι 10 άνθρωποι, γιατί οι άνθρωποι κάνουν τους θεσμούς: ο ένας άνθρωπος μπορεί να είναι ωφέλιμος σε μία θέση και ο άλλος καταστροφικός. Οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά γιατί δεν έχουμε πολύ δυνατούς θεσμούς”, ανέφερε ο κύριος Θεοδωράκης.

Ερωτώμενος για τα βέλη που εξαπολύουν μεταξύ τους οι κύριοι Τσίπρας και Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “πληγώνουν κάποια λόγια, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι αυτός είναι απαγορευτικός πολιτικός λόγος για συνεργασία την επόμενη ημέρα”.

Εξάλλου ο κύριος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι με 152 ή 159 βουλευτές δεν μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα. “Ο κύριος Τσίπρας παραπονιέται για τις βολές Μεϊμαράκη, αλλά δεν λέει το πιο σημαντικό, ότι δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ συμφώνησαν τελικά σε όλα”.

“Εμείς ζητάμε, επειδή τους 2 μεγάλους μονομάχους τους γνωρίσαμε, να τους ψαλιδίσουμε, να κόψουμε λίγο τα φτερά μας για να μπει το Ποτάμι ως νέος παίκτης”, δήλωσε αναφορικά με τους εκλογικούς στόχους του κόμματός του και προσέθεσε:

“Όταν είχαμε αρχίσει και λέγαμε πρώτοι τα “ναι” –  ήμουν ο πρώτος που είπα “φέρτε μια συμφωνία να την υπογράψουμε” – παραξενεύτηκαν πολλοί αλλά μετά μας ακολούθησαν όλοι γιατί αυτό ήταν το πατριωτικά σωστό”.

Σχετικά δε με την στάση που έχει κρατήσει ο ίδιος και το Ποτάμι από την ώρα που εμφανίσθηκε στην πολιτική σκηνή, ο κύριος Θεοδωράκης είπε τα εξής:

“Προτιμήσαμε το σωστό και το υπεύθυνο από το αντάρτικο που θα προσέλκυε παραπάνω ψήφους. Μπορεί να έχουμε 6% αλλά θεωρώ ότι το Ποτάμι επηρέασε τις εξελίξεις στην προηγούμενη Βουλή”.

Τέλος σημείωσε ότι: “Αν δεν βγούμε από το Μνημόνιο δεν θα επιτρέψει ποτέ το χαμόγελο στους Έλληνες”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.