Πόσο βοηθά το ηλεκτρονικό τσιγάρο το κόψιμο του καπνίσματος;

Πόσο βοηθά το ηλεκτρονικό τσιγάρο το κόψιμο του καπνίσματος;

Πολύς κόσμος έχει τα τελευταία χρόνια στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, σε μια προσπάθεια να κόψουν το κάπνισμα τσιγάρων, μέσω του ατμισμού.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου για το κόψιμο του τσιγάρου, όχι μόνο δεν φαίνεται να είναι αποτελεσματική, αλλά βάση έρευνας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), οι περισσότεροι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου, συνεχίζουν να καπνίζουν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνα, που αφορά στο 2015, το 58,8% των χρηστών ηλεκτρονικών τσιγάρων άνω των 18 ετών, δηλώνει ότι καπνίζει και κανονικά τσιγάρα και μόλις το ένα τρίτο των ερωτηθέντων αναφέρει ότι έχει κόψει το κάπνισμα (29,8%) ενώ το υπόλοιπο 11,4% αναφέρει ότι δεν έχει καπνίσει ποτέ κανονικό τσιγάρο. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία του CDC δείχνουν ότι το 3,5% των ενηλίκων στις ΗΠΑ είναι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Παράλληλα, ποσοστό 98,7% των χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου άνω των 45 ετών είναι πρώην καπνιστές, ενώ το 40% των νεότερης ηλικίας χρηστών (18-24 ετών), έκαναν την είσοδό τους στον χώρο του καπνίσματος μέσω ηλεκτρονικού τσιγάρου και όχι προϊόντων καπνού. Επίσης, τα στοιχεία της έρευνας του CDC δείχνουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πολύ διαδεδομένο και στους εφήβους. Το 45% των μαθητών Λυκείου αναφέρει ότι έχει δοκιμάσει ηλεκτρονικό τσιγάρο, ενώ το 24% είναι ήδη ατμιστές.

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.