Πώς ένα παιδί από την Αφρική έγινε meme στην Δύση και κατάφερε να συγκεντρώσει χρήματα για το σχολείο του

Πώς ένα παιδί από την Αφρική έγινε meme στην Δύση και κατάφερε να συγκεντρώσει χρήματα για το σχολείο του

Ένα παιδί από την Αφρική που έγινε meme λόγω της σοβαρής και προσηλωμένης έκφρασής του, αποτέλεσε αφορμή για την συγκέντρωση χιλιάδων δολαρίων για την στήριξη της κοινότητάς του.

Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν ο εικονολήπτης Κάρλος Κόρτες ταξίδεψε μέχρι την Γκάνα για την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τον καλλιτέχνη Σολομόν Αντουφάχ που παρέδιδε μαθήματα σε παιδιά. Ο Κόρτες είχε φωτογραφίσει αρκετούς από τους μαθητές στις τάξεις τους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Τζέικ που ζωγράφιζε με μεγάλη προσοχή.

Αφότου η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, με έναν τρόπο που δεν έχει διευκρινιστεί, κατέληξε να γίνει meme. Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούσαν την έκφρασή του για να περιγράψουν καταστάσεις από την καθημερινότητά τους στις οποίες έπρεπε να συνομιλήσουν με κάποιο πρόσωπο κύρους.

Όταν ο Κόρτες διαπίστωσε ότι ο μικρός Τζέικ είχε γίνει αγαπητός στο διαδίκτυο, αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία για να συγκεντρώσει χρήματα για την κοινότητα όπου ζει το παιδί. Μέσα σε 24 ώρες από την ώρα που ανέβηκε η καμπάνια στο διαδίκτυο, συγκεντρώθηκαν 2.000 δολάρια, τα οποία θα δοθούν για την εκπαίδευση των παιδιών.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.