Πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 15 ετών είχε στην κατοχή του 40χρονος

Πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 15 ετών είχε στην κατοχή του 40χρονος

Άλλη μία υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για την υπόθεση σχηματίστηκε αντίστοιχη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 40χρονου Έλληνα, στην περιοχή της Αθήνας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer-to-peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο, προέκυψε ηλεκτρονικό ίχνος που ανήκει σε χρήστη εντός της ελληνικής επικράτειας.

Μετά ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης και ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης Διαδικτύου.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε χθες το πρωί, αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του 40χρονου στην Αθήνα.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 40χρονου, διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων, 1.170, αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά, ηλικίας κάτω των 15 ετών σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους και με ενήλικες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο δράστης με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.