Σύλληψη 22χρονου για υπόθεση πορνογραφίας σε βάρος ανήλικης

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε υπόθεση πορνογραφίας σε βάρος 16χρονης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος νεαρού 22 ετών.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία της μητέρας της 16χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης δημοσίευσε υλικό της ανήλικης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το κοινοποίησε σε ανήλικο φίλο της. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άγνωστος δράστης προσέγγισε την ανήλικη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και κατάφερε, μέσω πιέσεων και απειλών, να της αποσπάσει δύο γυμνές της φωτογραφίες καθώς και αρχείο ήχου και εικόνας με πορνογραφικό περιεχόμενο, όπου απεικονίζεται η ίδια.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διενεργήθηκε έρευνα, των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, από όπου και προέκυψε η εμπλοκή του 22χρονου στην υπόθεση.
Oπως διαπιστώθηκε ο δράστης προκειμένου να διατηρήσει την ανωνυμία του και να καταστήσει δύσκολο τον εντοπισμό του, κατά τη σύνδεση του με τον επίμαχο λογαριασμό στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αποκτούσε πρόσβαση από ελεύθερα ασύρματα δίκτυα, στην ευρύτερη περιοχή του τόπου κατοικίας του. Ο 22χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την κοπέλα, ως κάτοχος του επίμαχου προφίλ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, δεν συνελήφθη, γιατί δεν συνέτρεχαν σε βάρος του οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.
Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.