Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Mε την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις της 42ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15:30, ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τη συμμετοχή περίπου 6.000 αστυνομικών.
Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, αυξημένα είναι τα μέτρα σε πρεσβείες και δημόσια κτήρια και οργανισμούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους.
Το μοντέλο αστυνόμευσης στην Αθήνα, θα είναι το ίδιο με αυτό που εφαρμόστηκε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης 12 Νοεμβρίου, όπως είχε τονίσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην ομιλία του στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.
Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα, αυτό σημαίνει «όχι συγκρουσιακή διάθεση» αλλά «πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει», έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να διαδηλώσει χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά και να αποτραπούν βίαιες ενέργειες όπως «σπασίματα, τραυματισμοί και βεβήλωση χώρων».
Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου» θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.