Πολικό ψύχος στην Πολωνία- 21 άνθρωποι πέθαναν από το κρύο

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφάλειας (RCB), από τις πολικές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθώς σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος έπεσε ακόμη και στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν αναφερθεί 12 θάνατοι. “Καταγράψαμε άλλα 9 θύματα την προηγούμενη ημέρα” (σ.σ. το Σάββατο), ανέφερε η εκπρόσωπος του RCB Μποζένα Βισόσκα. Από την 1η Νοεμβρίου ο αριθμός των νεκρών λόγω του κρύου ανέρχεται συνολικά στους 39, πρόσθεσε.

Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους Πολωνούς να παραμείνουν σε εγρήγορση και να βοηθούν τους ανθρώπους που απειλούνται με υποθερμία, κυρίως τους άστεγους, τους ηλικιωμένους και όσους βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το θλιβερό ρεκόρ θανάτων από υποθερμία στην Πολωνία ανάγεται στις 19 Δεκεμβρίου 2009, όταν μέσα σε μία ημέρα 42 άνθρωποι υπέκυψαν λόγω της παγωνιάς. Εξάλλου, στην οροσειρά Τάτρα, στα σύνορα της Πολωνίας με τη Σλοβακία, 14 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το Χριστούγεννα, οι περισσότεροι σε ατυχήματα σε χιονοδρομικές πίστες χωρίς μεγάλη ποσότητα χιονιού αλλά παγωμένες και κατά συνέπεια επικίνδυνες για όσους δεν διαθέτουν μεγάλη εμπειρία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.