Πολλές δόσεις – μικρό κούρεμα για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Πολλές δόσεις – μικρό κούρεμα για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Κούρεμα στις προσαυξήσεις, ανάλογα με τις δόσεις της ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, προανήγγειλε την εφαρμογή ενός νέου τρόπου είσπραξης των οφειλών, γνωστοποιώντας ότι θα υπάρξει και κούρεμα στις προσαυξήσεις αντιστρόφως ανάλογο με τον αριθμό των δόσεων.

«Λέω με κατηγορηματικό τρόπο πως θα προσφέρεται σε εκείνους που δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Οι ρυθμίσεις οφειλών θα γίνουν, αλλά θα γίνουν στο μέγεθος του καθενός, στον τρόπο που κανείς μπορεί πραγματικά να ανταποκρίνεται σε αυτές τις οφειλές […] Κάποιος που έχει τη δυνατότητα να πληρώσει σε 5 δόσεις δεν θα επιτραπεί από το σύστημα να πάει στις 120 δόσεις. Θα υπάρχει και κούρεμα των προσαυξήσεων, όσο πιο πολλές δόσεις υπάρχουν σε κάποιον τόσο λιγότερο κούρεμα θα έχει» διευκρίνισε.

Η εν λόγω ρύθμιση θα δώσει τη δυνατότητα «επανεκκίνησης» σχεδόν σε 500.000 μικροοφειλέτες προς ασφαλιστικά ταμεία, φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις, καθώς σε αυτή θα ενταχθούν ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και αγρότες που έχουν μείνει έξω από τις διαδικασίες του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

 Πηγή: cnn.gr
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.