Πολικές αρκούδες-Ρώσοι μετεωρολόγοι: Σημειώσατε «1»

Πέντε Ρώσοι μετεωρολόγοι, που βρίσκονται τοποθετημένοι σε απομακρυσμένο νησί της Αρκτικής παγιδεύτηκαν στο σταθμό τους, από… πολικές αρκούδες!
Οι μετεωρολόγοι, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα από τα νησιά Ισβεστίγι ΤΣΙΚ, τα οποία απέχουν σχεδόν 3.000 μίλια από τη Μόσχα και είναι -γεωγραφικά- πιο κοντά στον Καναδά, διαπίστωσαν ότι ο πληθυσμός των πολικών άρκτων (που ενδημούν στην περιοχή) έχει διπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα και οι έξοδοι από το σταθμό έχουν γίνει πλέον επικίνδυνες.
Όπως οι μετεωρολόγοι δήλωσαν σε ΜΜΕ, οι φωτοβολίδες που χρησιμοποιούν για να κρατούν τα ζώα σε απόσταση έχουν τελειώσει και -δεδομένου ότι δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν όπλα κατά των αρκούδων- έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν κάποια από τα καθήκοντά τους. Μάλιστα, επισήμαναν ότι κάποιες από τις αρκούδες συνηθίζουν πλέον να κοιμούνται έξω από τα παράθυρα του σταθμού.
Για την ώρα οι μετεωρολόγοι κάνουν υπομονή και περιμένουν νέες προμήθειες από φωτοβολίδες και βομβίδες κρότου-λάμψης που θα τους επιτρέψουν να κρατούν τα ζώα σε απόσταση. Οι πολικές αρκούδες είναι προστατευόμενο είδος και στη Ρωσία η θανάτωσή τους θεωρείται εγκληματική ενέργεια.
Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.