Πόλεμος μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό – Τα πτώματα 11 ανθρώπων βρήκαν οι αρχές

Έντεκα πτώματα βρέθηκαν την Κυριακή στο Ακαπούλκο του Μεξικού, διασκορπισμένα σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Το Ακαπούλκο ανήκει στην νοτιοδυτική πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού, όπου τον τελευταίο καιρό πραγματοποιούνται εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών. Το Ακαπούλκο είναι μια από τις πιο βίαιες πόλεις του κόσμου που βρίσκονται εκτός πολεμικής ζώνης με ένα ποσοστό 111 δολοφονιών για κάθε 100.000 κατοίκους.

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής βρέθηκε σε προάστιο της πόλης το πτώμα ενός άντρα που είχε τραύματα από πυροβολισμούς.

Αργότερα, στις 2 τα ξημερώματα, ώρα Μεξικού, ένοπλοι άντρες επιτέθηκαν μπαρ στο κέντρο της πόλης, αφήνοντας πίσω τους τρεις νεκρούς και έναν τραυματία, σύμφωνα με την Αστυνομία του Γκερέρο.

Πέντε ώρες μετά, δυο άντρες και μια γυναίκα βρεθήκαν νεκροί σε ένα αυτοκίνητο, δεμένοι χειροπόδαρα, στην πολυσύχναστη γειτονιά Λα Γκαρίτα.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, τα θύματα είχαν σημάδια που έδειχναν ότι είχαν βασανιστεί.

Το μεσημέρι, μια ανώνυμη καταγγελία οδήγησε τις αρχές του Ακαπούλκο σε άλλη γειτονιά της περιφέρειας της πόλης, όπου βρέθηκε ένας λάκος με τα πτώματα τριων ανθρώπων.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Γκερέρο, το ένα θύμα είναι ένα ένας άντρας 25 χρονών, που δολοφονήθηκε στην Λα Σαβάνα.

Το 95% των δολοφονιών στο Ακαπούλκο του Μεξικού συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Ομάδας Συντονισμού του Γκερέρο, Ρομπέρτο Άλβαρες.

Οι κύριες ομάδες που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο του εμπορίου των ναρκωτικών σε αυτό το σημαντικό λιμάνι του Ειρηνικού είναι το Ανεξάρτητο Καρτέλ του Ακαπούλκο (CIDA) και οι Μπελτράν Λέιβα.

Η ένοπλη βία και οι δολοφονίες εκδηλώνονται σχεδόν κάθε μέρα σε όλη την επικράτεια της χώρας. Το Σάββατο βρέθηκαν τα πτώματα 7 ανθρώπων στο Τεπεκοακουίλκο της πολιτείας Τρουχάνο.

Πηγή:topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.