Ποιος αποκάλεσε τον Μαδούρο «πιο τρελό και από κατσίκα»;

Ποιος αποκάλεσε τον Μαδούρο «πιο τρελό και από κατσίκα»;

Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης, ο Χοσέ Μουχίκα, μίλησε με σκληρά λόγια για τον προέδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Συγκεκριμένα, μετά που ο Μαδούρο αποκάλεσε τον αρχηγό του Οργανισμού Αμερικάνικων Κρατών «προδότη και πράκτορα της CIA», ο Μουχίκα απάντησε πως «είναι όλοι τρελοί στη Βενεζουέλα. Σέβομαι απεριόριστα τον πρόεδρο Μαδούρο αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορώ να πω πως «πιο τρελός και από μια κατσίκα».

Ο Μουχίκα, ο οποίος πλέον είναι γερουσιαστής στο κογκρέσο της Ουρουγουάης,  συνέχισε λέγοντας πως «το θέμα είναι να λυθεί η οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα. Η χώρα δε μπορεί να επιβιώσει με τόσες διαμάχες, οι κάτοικοι της Βενεζουέλας πρέπει να βρουν ένα τρόπο να λύσουν τις διαφορές τους».

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο πάμπολλα προβλήματα. Η οικονομία παρακμάζει, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις φαγητού και οι πολίτες διαδηλώνουν στους δρόμους. Ο πρόεδρος Μαδούρο υποστηρίζει πως για την κατάσταση «φταίνε οι Δεξιοί και οι ξένοι πράκτορες» και έχει απορρίψει την πρόταση της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα αναφορικά με την προεδρία του.

Πηγή: topontiki.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.