Ποιοι θα πάρουν επιστροφές φόρων χωρίς έλεγχο τον Αύγουστο

Ποιοι θα πάρουν επιστροφές φόρων χωρίς έλεγχο τον Αύγουστο

Χρήμα με ουρά για να μειωθεί το στοκ των ληξιπρόθεσμων θέλει να ρίξει η κυβέρνηση τον Αύγουστο, υπό την πίεση των δανειστών ότι μπορεί να χάσει η χώρα τα χρήματα από την δόση που προορίζονται αποκλειστικά για τον σκοπό αυτόν.

Σύμφωνα με το newmoney.gr η λύση στην οποία καταφεύγει το οικονομικό επιτελείο για να μην μπλέξει το εγχείρημα σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα οδηγούσαν σε καθυστερήσεις, είναι οι αυτόματες και χωρίς έλεγχο επιστροφές φόρων έως 10.000 ευρώ.

Άμεσα τις επόμενες μέρες έρχεται προς ψήφιση πριν κλείσει ηΒουλή διάταξη που θα καθορίσει την διαδικασία με την οποία θα επιστρέφεται χωρίς έλεγχο ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων και ο ΦΠΑ σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, για ποσά έως και 10.000 ευρώ.

Το μέτρο δεν αφορά τα νοικοκυριά –πλην τους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα πάρουν όμως μιαν ανάσα ρευστότητος περίπου 5.000 επιχειρήσεις που το κράτος τους χρωστάει συνολικά 6 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,2 δισ. αφορούν σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων από τρεις μήνες έως και δύο χρόνια.

Πηγή: pontiki.gr, newmoney.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.