Το Μιλάνο πληρώνει τους ποδηλάτες!

Το Μιλάνο πληρώνει τους ποδηλάτες!

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνεται ολοένα και περισσότερο στο Μιλάνο και έτσι η πόλη αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα. Τι κάνει; Θα πληρώνει τους ανθρώπους ώστε να πηγαίνουν με ποδήλατο στη δουλειά.  Η αρχική ιδέα είναι οι διαδρομές των πολιτών του Μιλάνου να καταγράφονται μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό.

Στο Μιλάνο, όπου η χρήση ποδηλάτου φαίνεται πως θα είναι η ναυαρχίδα του σχεδίου, υπάρχει ήδη ένα επιτυχημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, όμως οι Αρχές της πόλης πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα.

Το ασφαλές περιβάλλον για τον ποδηλάτη είναι σημαντικό αλλά και η ευκολία της διαδρομής έτσι ώστε οι κάτοικοι να επιλέξουν ως τρόπο μεταφοράς τους το ποδήλατο. Επίσης απασχολεί πολύ το αν υπάρχει ασφαλές μέρος να αφήσει κάποιος το ποδήλατό του. Παρόμοια πειράματα έγιναν στη Γαλλία και στην Κοπεγχάγη, που, παρόλο που διαθέτει από τις καλύτερες υποδομές ποδηλασίας στον κόσμο, λίγοι άνθρωποι πάνε κάνοντας πετάλι στη δουλειά για να εξοικονομήσουν χρήματα από τα καύσιμα ή τη δημόσια συγκοινωνία. Ο χρόνος θα δείξει εάν οι Μιλανέζοι θα πειστούν τελικά…

Πηγή: perierga.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.