Πλήγμα για τις ευρωαγορές ο φόβος από τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες

Πλήγμα για τις ευρωαγορές ο φόβος από τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις εκρήξεις στην καρδιά της Ευρώπης, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών αλλά και στο μετρό, οι οποίες άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Το χρηματιστήριο του Βελγίου, υποχωρεί κατά 0,20% στις 3.412 μονάδες.

Απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών μετά τις εκρήξεις, με την EasyJet Plc, την France-KLM Group Air και τη Ryanair Holdings Plc να υποχωρούν σοβαρά. Οι μετοχές του κλάδου των ταξιδιών και της αναψυχής καταγράφουν τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Stoxx Europe 600.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου “Zaventem”, ενώ σύμφωνα με βελγικά Μέσα Ενημέρωσης υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις, ενώ σημειώθηκε και μια νέα έκρηξη στη στάση μετρό, Maelbeek, της βελγικής πρωτεύουσας.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,44% στις 339,33 μονάδες. Στους βασικούς δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,11% στις 9.940 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,49% στις 4.406 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,48% στις 6.155 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,60%, ο ελβετικός SMI χάνει 0,50%, ο πορτογαλικός PSI 20 καταγράφει απώλειες 0,38% και ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,78%.

Πηγή: capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.