Επιτροπή Δεοντολογίας FIFA: Ο Πλατινί θα τιμωρηθεί σίγουρα για αρκετά χρόνια

Επιτροπή Δεοντολογίας FIFA: Ο Πλατινί θα τιμωρηθεί σίγουρα για αρκετά χρόνια

Ο Αντρέας Μπαντέλ, εκπρόσωπος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, μίλησε στην L’Equipe για τον πρόεδρο της UEFA, ο οποίος μαζί με τον Σεπ Μπλάτερ εκτίουν ποινή 90 ημερών, που τους απαγορεύει οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, ενώ παράλληλα διεξάγεται η έρευνα για την πληρωμή 1,8 εκατομμυρίων ευρώ στον Γάλλο από τη FIFA.

«Ο Πλατινί θα τιμωρηθεί σίγουρα για αρκετά χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαντέλ, ενώ αναφέρθηκε και στον Μπλάτερ, η θητεία του οποίου ως πρόεδρος θα τελειώσει στις 26 Φεβρουαρίου με τις εκλογές για τη διαδοχή του: «Για τον Μπλάτερ δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μία τιμωρία μερικών ετών και μία ισόβια».

Τα σχόλια του Μπαντέλ δεν έμειναν αναπάντητα. «Τα σχόλια αυτά συνιστούν τεχνητή παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και αποδεικνύουν ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει πολιτικές επιδιώξεις για τις οποίες χρησιμοποιεί αντιφατικά επιχειρήματα και η επ’ ακροατηρίου συζήτηση που έχει καθορίσει στις 18 Δεκεμβρίου, δεν θα εξυπηρετήσει κανέναν σκοπό. Ο κ. Πλατινί για τον οποίο οι κυρώσεις φαίνεται πως έχουν ήδη καθοριστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA, πριν ακουστεί η απολογία του, καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές, που παρουσιάζουν την εικονική διαδικασία της οποίας είναι το αντικείμενο εδώ και εβδομάδες» ήταν η τοποθέτηση των νομικών εκπροσώπων του Γάλλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.