Ο φωτογράφος που αιχμαλωτίζει ταυτόχρονα τη μέρα και τη νύχτα στα ομορφότερα μέρη του κόσμου

Αρκετά συχνά οι άνθρωποι που ταξιδεύουν φροντίζουν να γεμίζουν ασφυκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού τους ώστε να δουν όσα περισσότερα μέρη μπορούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Φυσικά, αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να βιώσεις την αληθινή εμπειρία του ταξιδιού και του υπέροχου κόσμου στον οποίο ζούμε.

Ο Stephen Wilkes το γνωρίζει αυτό πολύ καλά. Ως φωτογράφος με κύριο στόχο να απαθανατίζει το ίδιο τοπίο από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο Wilkes κάθεται σε ένα σημείο -είτε αυτό είναι στο Παρίσι, είτε στην Ιερουσαλήμ, είτε στην Αφρικανική σαβάνα- μέχρι και για 30 ώρες κάθε φορά, αιχμαλωτίζοντας με το φακό του το ίδιο μέρος όλες τις ώρες της ημέρας.

Για παράδειγμα, για τις φωτογραφίες που έπρεπε να τραβήξει για το τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού National Geographic, χρειάστηκε να μείνει δεμένος επί 26 ώρες στην άκρη ενός βράχου, τραβώντας συνεχώς φωτογραφίες.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα ακόμα σετ από θεαματικές πανοραμικές φωτογραφίες που αιχμαλωτίζουν την αλλαγή εντυπωσιακών τοποθεσιών από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου. Οι εικόνες αυτές υπενθυμίζουν ακόμα και στους τουρίστες που είναι εθισμένοι στις selfie, να σταματήσουν, να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να απολαύσουν τη σκηνή που διαδραματίζεται γύρω τους.

«Μερικές φορές οι άνθρωποι φορτώνουν υπερβολικά το πρόγραμμά τους όταν ταξιδεύουν», λέει ο Wilkes στη Huffington Post. «Αντί να δείτε οχτώ μέρη, δείτε δύο ή τρία και ζήστε τα πραγματικά».

Αφού δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες του, μάλλον θα συμφωνήσετε μαζί του.

 • Βασιλική της Ιερής Καρδιάς «Σακρ Κερ», Παρίσι, Γαλλία
  Day to Night 2014 © Stephen Wilkes
 • Ιστορική Ρεγκάτα, Βενετία, Ιταλία
  Day to Night 2015 © Stephen Wilkes
 • Σερενγκέτι, Τανζανία
  Day to Night 2015 © Stephen Wilkes
 • Ολντ Φέιθφουλ, Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοουν, Ουαϊόμινγκ
  © Stephen Wilkes/National Geographic
 • Κόνι Άιλαντ, Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη
  Day to Night 2011 © Stephen Wilkes
 • Δυτικό Τείχος, Ιερουσαλήμ
  Day to Night 2012 © Stephen Wilkes
 • Σέντραλ Παρκ, Νέα Υόρκη
  Day to Night 2010 © Stephen Wilkes

Leave a Reply

Your email address will not be published.