Πέθανε ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Μπασιάκος

Πέθανε ο πρώην υπουργός Βαγγέλης Μπασιάκος

Έφυγε από τη ζωή, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ηλικία 63 ετών ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μπασιάκος.

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος γεννήθηκε στη Θήβα.
Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αγγλία στο Διεθνές Δίκαιο και στην Πολιτική Επιστήμη. (1979-1981). Ειδικεύτηκε στο Δίκαιο της ΕΟΚ, στους Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, στα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στην Πολιτική της Δυτικής Ευρώπης και στην Πολιτική Κοινωνιολογία.
Ήταν μέλος της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ από την ίδρυση του κόμματος. Εξελέγη βουλευτής Βοιωτίας της NΔ στις εκλογές του Ιουνίου 1989 και του Νοεμβρίου 1989, του 1990, του 1996, του 2000, του 2004, του 2007, του Μαϊου του 2012, του Ιουνίου 2012, Ιανουαρίου 2015 και Σεπτεμβρίου 2015 (πρώτος Βουλευτής στις εκλογές του 1996, 2000, 2004, 2007, Μαϊου 2012, Ιουνίου 2012, Ιανουαρίου 2015 και Σεπτεμβρίου 2015).
Διετέλεσε υφυπουργός Γεωργίας από 3.12.1992 έως 13.10.1993, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρχικά (9.3.2004) και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από 23.9.2004 έως 19.9.2007.
Είναι παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου και πατέρας ενός γιού του Θανάση-Αριστείδη.
Τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού

Τα θερμά συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον θάνατο του Ευ. Μπασιάκου στην οικογένειά του:

«Πληροφορήθηκα με θλίψη τον άδικο χαμό του Ευάγγελου Μπασιάκου. Θερμά συλλυπητήρια στη οικογένεια του και στην παράταξη που υπηρέτησε επί δεκαετίες».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι συγκλονισμένος

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συναγωνιστή στις κοινές μάχες για την παράταξη και την πατρίδα μας Βαγγέλη Μπασιάκου.
Υπηρέτησε ως βουλευτής της ΝΔ και υπουργός των κυβερνήσεών της τα πραγματικά συμφέροντα του λαού και της χώρας μας.
Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο.
Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και την μεγάλη αγάπη  του για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Βοιωτία.
Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς.
 Στην γυναίκα του Βικεντία, τον γιο του Θανάση-Αριστείδη και σε όλους τους οικείους του, εκφράζω την βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου».
Κώστας Καραμανλής: Οδύνη
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι «Με βαθύτατη οδύνη αποχαιρετώ τον στενό μου φίλο και συνεργάτη, Βαγγέλη Μπασιάκο.Υπήρξε ανιδιοτελής υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος. Αφιέρωσε τη ζωή του στη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και των ανθρώπων της. Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τα θερμά του συλλυπητήρια και την οδύνη του για τον θάνατο του Ευάγγελου Μπασιάκου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με την σύζυγο του πρώην υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.