Δήλωση Παντελή Περιβολάρη για τηλεοπτικές άδειες – Νοσοκομείο Καστοριας

Η Κυβέρνηση μετά το φιάσκο με το νόμο Παππα αντί να ξεκινήσει από τώρα τη διαδικασία σύστασης του ΕΣΡ όπως το Σύνταγμα επιβάλει και η αρμόδια αρχή, που θυμίζω η ίδια η Κυβέρνηση αρχικά άφησε χωρίς στελέχη και κατόπιν της πήρε και τις αρμοδιότητες να δώσει λύση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, επιτίθεται στη Δικαιοσύνη, στο ΣτΕ όπως ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί. Αντί να είναι κάθε λέξη του Συντάγματος όπως έλεγε ο Πρωθυπουργός, Συριζανέλ  θα ήθελαν να καταργήσουν το Σύνταγμα και το πολίτευμα.

Στήνουν ένα εμφυλιακό σκηνικό όπως φάνηκε από την τελευταία τοποθέτηση του τραμπούκου Υφυπουργού Π. Πολάκη ο οποίος μίλησε για «πόλεμο». Τη στιγμή μάλιστα που η νέα έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τον αφήνει τελείως έκθετο.

Τι αναφέρει η έρευνα; Νοσοκομεία εφημερεύουν χωρίς βασικές ειδικότητες γιατρών, χωρίς επαρκή αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού, με ανεπαρκή και κακοσυντηρημένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Κλειστές χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών, έκτακτα περιστατικά που μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να χειρουργηθούν, μακρές λίστες αναμονής για τους ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν έως και δύο έτη, διαλυμένος εξοπλισμός, μεγάλες ελλείψεις χειρουργικών υλικών.

Σε συνομιλία μου με τον υπεύθυνο της Ομοσπονδίας για την βόρειο Ελλάδα επιβεβαιώθηκαν αυτά που οι πολίτες της Καστοριάς γνωρίζουν για το νοσοκομείο της πόλης μας. Τα τελευταία δύο χρόνια η τωρινή Κυβέρνηση πέτυχε: Παντελής έλλειψη παιδιάτρων και ελλείψεις σε άλλες ιατρικές ειδικότητες. Σχεδόν εξαφάνιση βοηθητικού προσωπικού όπως τραυματιοφορείς ενώ περιορίζεται και το διοικητικό προσωπικό.

Συνένοχοι σε όλα αυτά η τοπική βουλευτής του Σύριζα κα Τελιγιορίδου και οι επικεφαλής του Σύριζα Καστοριάς τους οποίους έχει στο περιθώριο το ίδιο τους το κόμμα όπως αποδείχτηκε στο πρόσφατο συνέδριο του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.