Περισσότεροι από 40 νεκροί και 400 αγνοούμενοι στο ναυάγιο ανοιχτά της Αιγύπτου

Περισσότεροι από 40 νεκροί και 400 αγνοούμενοι στο ναυάγιο ανοιχτά της Αιγύπτου

Τραγικός είναι ο απολογισμός από το ναυάγιο ανοιχτά της Αιγύπτου, πλοιαρίου που σύμφωνα με αναφορές μετέφερε 600 πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως μεταδίδει το rt.com 150 άτομα έχουν διασωθεί, 43 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και αγνοούνται περισσότερα από 400 άτομα.

Το πλοίο μετέφερε πρόσφυγες από την Αίγυπτο, την Ερυθραία, τη Σομαλία και το Σουδάν σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και η αιτία της τραγωδίας εκτιμάται ότι είναι ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός μεταναστών που τοποθετήθηκαν στο πλοίο.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το πλοίο βυθίστηκε επειδή είχε περισσότερα άτομα από όσα μπορούσε να μεταφέρει, πήρε κλίση και πολλοί άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα.

Δεν είναι ξεκάθαρο το που κατευθυνόταν το πλοίο, αλλά οι αρχές θεωρούν ότι είχε πορεία για την Ιταλία.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Sherif Ismail είπε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης και υποσχέθηκε να φέρει στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους για το δυστύχημα.

Από τις αρχές του έτους σχεδόν 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν καταφέρει να διασχίσουν τη Μεσόγειο, αλλά 3.211 δεν τα κατάφεραν και άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα. Σε πρόσφατο ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης 320 πρόσφυγες που είχαν επίσης ξεκινήσει από τις ακτές τις Αιγύπτου, έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.