Περισσότεροι θα έχουν κινητό παρά τραπεζικό λογαριασμό το 2021

Περισσότεροι θα έχουν κινητό παρά τραπεζικό λογαριασμό το 2021

Για την ακρίβεια, από τον προβλεπόμενο πληθυσμό των 7,8 δις, έως το 2021 τα 5,5 δις θα έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο, ενώ οι χρήστες τραπεζικών λογαριασμών θα ανέρχονται σε 5,4 δις. Επιπλέον, οι κάτοχοι κινητού θα είναι περισσότεροι από τους κατοίκους της γης που θα έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό (5,3 δις).

Το μέλλον του πλανήτη δεν είναι μόνο συνδεδεμένο, αλλά προδιαγράφεται και εντελώς mobile. Όπως εκτιμά σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) η Cisco στο τελευταίο “Visual Networking Index”, η κίνηση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα συνεχίσει να αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από αυτή μέσω σταθερών δικτύων. Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η διακίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής θα διευρύνεται, με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 47% έως το 2021. Μάλιστα, η κίνηση των δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να επταπλασιαστεί μεταξύ 2016 και 2021.

cisco8

Ανά περιοχή

Η περιοχή του πλανήτη, απ’ όπου θα πρέπει να αναμένεται η μεγαλύτερη αύξηση των διακινούμενων mobile data, είναι η Μέση Ανατολή και Αφρική, όπου η κίνηση θα ενισχυθεί κατά 65% (κατά μέσο όρο ετησίως) έως το 2021.

Ακολουθεί η περιοχή της Ασίας Ειρηνικού με ετήσια μέση ανάπτυξη κατά 49%, ενώ η αντίστοιχη επίδοση στη Λατινική Αμερική θα είναι ανάπτυξη κατά 45% ετησίως.Σύμφωνα με τη Cisco, η κίνηση mobile data στην Κίνα θα υπερβεί, ήδη, από το τρέχον έτος την αντίστοιχη στις ΗΠΑ, με 1,9 exabytes το μήνα έως τα τέλη του 2017 από 1,6 exabytes μηνιαίως στις ΗΠΑ.

Μικρή η συμμετοχή του 5G

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς (5G), παρά τη δυναμική που προβλέπεται να αποκτήσουν σταδιακά, έως το 2021 θα έχουν περιορισμένη μόνο συμμετοχή στη συνολική κίνηση δεδομένων μέσω του Διαδικτύου. Εκτιμάται ότι, μέχρι τα τέλη της περιόδου αναφοράς (το 2021), θα ευθύνονται μόλις για το 1,5% της συνολικής κίνησης στο Ίντερνετ.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Cisco, μόλις το 0,2% των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, ήτοι 25 εκατ. συνδέσεις, θα στηρίζονται σε δίκτυα 5G το 2021. Ωστόσο, κάθε σύνδεση 5G εκτιμάται ότι θα δημιουργεί έναν όγκο σχεδόν 30 GB το μήνα, επίδοση κατά 4,7 φορές υψηλότερη από το μέσο όρο των συνδέσεων 4G.

Μεγάλος κερδισμένος των τεχνολογικών εξελίξεων – σε επίπεδο συσκευών – θα είναι το smartphone, ο συνολικός αριθμός των οποίων (συμπεριλαμβανομένων των phablets) θα αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% της παγκόσμιας συσκευών και συνδέσεων (6,2 δισεκατομμύρια από 3,6 δισεκατομμύρια το 2016).

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν οι αναλυτές της εταιρείας, το σχετικά υψηλό – ακόμη – κόστος των υπηρεσιών δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας περιορίζουν την ταχύτερη άνοδο του όγκου των δεδομένων που διακινούνται μέσω smartphone.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.