Πέντε συνοικίες στο Χαλέπι στα χέρια του Άσαντ

Πέντε συνοικίες στο Χαλέπι στα χέρια του Άσαντ

Πέντε ακόμη συνοικίες που έλεγχαν οι αντάρτες στο Χαλέπι της Συρίας, ανάμεσά τους κι η συνοικία στρατηγικής σημασίας αλ Σάαρ, ανακαταλήφθηκαν την Τρίτη από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Οι συνοικίες Σάαρ, Ντάχρατ Αουάντ, Τζούρετ Αουάντ, Καρμ αλ Τζάμπαλ και και Καρμ αλ Μπάικ, στο κεντρικό τμήμα του ανατολικού Χαλεπιού, «ανακτήθηκαν από το καθεστώς, το οποίο απωθεί όλο και περισσότερο τους αντάρτες», επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA αναφέρθηκε επίσης στην ανακατάληψη της Σάαρ –της μεγαλύτερης από τις γειτονιές που ανέκτησαν οι δυνάμεις του καθεστώτος– και άλλων περιοχών.

Από την έναρξη της επιχείρησης του συριακού στρατού και παραστρατιωτικών ομάδων που δρουν στο πλευρό του, οι αντάρτες έχουν εκδιωχθεί από πολλές συνοικίες, αφού υπέστησαν αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς κι εφόδους, σημειώνεται στο ΑΠΕ.

Οι αντάρτες, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν τον συνδυασμό της αεροπορικής και της χερσαίας ισχύος των δυνάμεων του καθεστώτος και των συμμάχων τους, έχουν πλέον περιοριστεί στο νότιο τμήμα του ανατολικού Χαλεπιού, μαζί με χιλιάδες οικογένειες που συνεχίζουν να ζουν υπό πολιορκία.

Πάνω από 50.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την πόλη και προσέφυγαν σε περιοχές όπου τον έλεγχο διατηρεί το καθεστώς μετά την έναρξη της συνεχιζόμενης επιχείρησης των κυβερνητικών δυνάμεων.

Πηγή: cnn.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.