Γαλλία: Ένας κλινικά νεκρός, πέντε στο νοσοκομείο μετά από λήψη πειραματικού φαρμάκου

Έξι άνθρωποι, από τους οποίους ο ένας είναι εγκεφαλικά νεκρός, νοσηλεύονται έπειτα από τη λήψη πειραματικού φαρμάκου στη δυτική Γαλλία. Η κατάσταση των άλλων πέντε είναι σοβαρή.
Το γαλλικό υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για ατύχημα, το οποίο συνέβη χθες.
Σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα Ouest France, οι ασθενείς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ρεν έπειτα από τη λήψη ενός πειραματικού φαρμάκου στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών ιδιωτικού εργαστηρίου.
Το φάρμακο ελήφθη από το στόμα και η παρασκευή του βρίσκεται σε εξέλιξη σε ευρωπαϊκό εργαστήριο. Σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης, πρόκειται για ένα αναλγητικό, το οποίο περιέχει κανναβινοειδή. Αυτά απαντώνται στη φύση κυρίως στην κάνναβη, αλλά μπορεί να παραχθούν και συνθετικά.
Το ατύχημα συνέβη στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής του σταδίου 1, δηλαδή σε υγιείς εθελοντές, «με σκοπό να εκτιμηθεί η ασφάλεια χρήσης, η ανοχή, τα φορμακολογικό προφίλ αυτού του», διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.
Η εισαγγελία του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα για ακούσια πρόκληση τραυμάτων στον τομέα της υγείας.
Η υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να χύσει άπλετο φως και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για το ατύχημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.