Παυλόπουλος: Ελάφρυνση χρέους το συντομότερο, γιατί είναι επιβεβλημένη

«Η ελάφρυνση του χρέους είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Πάντα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εξηγώντας ότι αυτό πρέπει να γίνει  γιατί, «από την μία είναι κοινά αποδεκτό πως δεν είναι βιώσιμο» και από την άλλη «είναι αδιανόητο, με επιστημονικούς οικονομικούς όρους, να συνδέεται η βιωσιμότητά του μόνο με τον χρόνο αποπληρωμής του υπό τα τωρινά δεδομένα», τόνισε σε συνέντευξή του στην ιταλική Ιl Messaggero ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ολοκλήρωσή της είναι ήδη ορατή, προσθέτοντας, όμως, ότι  «χρειάζεται κοινή θέση από μέρους των θεσμών», ώστε «να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι υποχρεώσεις της Ελλάδας και η μελλοντική έξοδός της στις αγορές».

Σε ότι αφορά το προσφυγικό θέμα, ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει την απόλυτη ανάγκη αλληλεγγύης στο εσωτερικό της Ευρώπης. «Το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται περισσότερο από την αλληλεγγύη στο προσφυγικό, παρά από το κοινό νόμισμα και τις κοινές οικονομικές πολιτικές», συμπλήρωσε.

Οσον αφορά την πρόταση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι για χρηματοδότηση των αφρικανικών χωρών -ζητώντας σε αντάλλαγμα ουσιαστική φύλαξη των συνόρων τους – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την κρίνει «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ρεαλιστική». Μια πρόταση, η οποία «κινείται μέσα στην όλη λογική του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο, του 2008».

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.