Παυλόπουλος σε Ομπάμα: Σας υποδέχομαι ως τον Πρόεδρο που διακρίθηκε διεθνώς

Κυπριακό, οικονομική κρίση, Σκόπια, Τουρκία και προσφυγικό έθεσε στην ατζέντα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος σε Ομπάμα: Σας υποδέχομαι ως τον Πρόεδρο που διακρίθηκε διεθνώς

Με θερμά λόγια υποδέχθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος τον Μπαράκ Ομπάμα. Ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για παγκόσμια ακτινοβολία του απερχόμενου πλανητάρχη.

Τόνισε ότι: «Σας υποδέχομαι ως τον Πρόεδρο που διακρίθηκε διεθνώς. Διακριθήκατε για την υπεράσπιση του ανθρώπου, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης» και έκανε λόγο για παγκόσμια απήχη και ακτινοβολία του Μπαράκ Ομπάμα.

Σας ευχαριστώ θερμά για την συμπαράστασή σας στην Ελλάδα, ανέφερε και είπε: «Είμαι βέβαιος ότι και ο κ. Τραμπ θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση».

«Οι δύο λαοί μας διατηρούν ιστορικές σχέσεις φιλίας και σε αυτό έχει συμβάλει η μεγάλη ελληνική ομογένεια», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος και είπε ότι: «Οι ΗΠΑ πρέπει να προσβλέπουν σε μια Ευρώπη ευημερούσα».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο Κυπριακό, την οικονομική κρίση και το προσφυγικό. «Είμαστε υπέρ μιας λύσης στο Κυπριακό, αλλά σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο» επεσήμανε. Εάν δεχόμασταν οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού, θα δημιουργούσαμε κακό προηγούμενο για όλα τα άλλα κράτη, υπογράμμισε.

Μάλιστα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία τονίζοντας ότι: «Θεωρούμε αδιανόητη κάθε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης».

Πηγή: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.