Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις – Προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις – Προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με το θρίλερ της Πάτρας, αφού οι τελευταίες αποκαλύψεις για τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας δείχνουν τον δρόμο προς την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheToc.gr, με εντολή εισαγγελέα διατάχθηκε η προσαγωγή της μητέρας των τριών παιδιών, Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία μεταφέρεται με τη συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μετά την αποκάλυψη για τον εντοπισμό κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, η 33χρονη αναμένεται να οδηγηθεί στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ώστε να δώσει εξηγήσεις.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνεται και από την οικογένεια, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Πελοπόννησος”. Όπως μετέδωσε η εκπομπή “Live News” του Mega, περίπου στις 5.30 το απόγευμα, πολύ συγγενικό πρόσωπο της μητέρας μπήκε στο σπίτι της, ενώ επικρατεί αναστάτωση στη γειτονιά.

Σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία, μετά τον εντοπισμό της κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, το τμήμα Ανθρωποκτονιών ολοκλήρωσε την προανάκριση.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που έχει σχηματιστεί για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζεται η έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας.

Αφού μελετήσει η εισαγγελέας τα στοιχεία που της διαβιβάζονται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ποινικές ενέργειες στην υπόθεση.

Η διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία σημαίνει πως πλέον επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη, η οποία θα αποφασίσει τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια, εάν δηλαδή θα κληθεί κάποιος για να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο προκαταταρκτικής εξέτασης ή εάν θα κρίνει η δικαιοσύνη ότι θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ρούλα Πισπιρίγγου: “Παρακολουθώ όλες τις εκπομπές στην τηλεόραση, έχω χάσει τον ύπνο μου”

Η υπόθεση της Πάτρας με τον θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδια οικογένειας έχει αναστατώσει το πανελλήνιο.

Η εκπομπή “Πρω1νό” του ΑΝΤ1 επικοινώνησε με την 33χρονη μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αρχικά διέψευσε τις πληροφορίες που την θέλουν να έχει επισκεφτεί στο παρελθόν πολλές φορές χαρτορίχτρες προκειμένου να μάθει νέα για τον πατέρα των κοριτσιών.

Σχετικά με το ρεπορτάζ που ανέφερε πως η οικογένεια του Μάνου δεν ήθελε τη Ρούλα για νύφη, η ίδια επίσης το διαψεύδει, αποκαλύπτοντας πως η πεθερά της την επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά, πως όσο ζούσε η Τζωρτζίνα την κρατούσε πολλές φορές παρά το γεγονός ότι ήταν ΑΜΕΑ και είχε κάποιες δυσκολίες αλλά και πως περνούσαν μαζί τις γιορτές.

Παράλληλα, η Ρούλα είπε στον ΑΝΤ1 ότι εκείνη και ο Μάνος έχουν μαζί 5-6 συγγενείς και λίγους γείτονες, συνεπώς όλοι αυτοί που βγαίνουν στα κανάλια και παραθέτουν τις μαρτυρίες τους είναι άγνωστοι στο ζευγάρι.

Τέλος, η 33χρονη εξομολογήθηκε ότι παρακολουθεί όλες τις εκπομπές της τηλεόρασης που ασχολούνται με την υπόθεση, ότι είναι πολύ αναστατωμένη, ότι έχει χάσει τον ύπνο της και ότι περιμένει να αποδειχθεί η αλήθεια

 

Την ίδια ώρα στη φάση αποκάλυψης στοιχείων που θα φωτίσουν την πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, οδεύει η έρευνα που γίνεται από πλευράς ιατριδικαστών και αστυνομίας.

Τα νέα στοιχεία θα προκύψουν από το Ειδικό Εργαστήριο Ιατροδικαστικής – Τοξικολογικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και από τις ολοκληρωμένες Ιστολογικές Εξετάσεις, που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επομένων ημερών.

Πηγή της εφημερίδας “Πελοπόννησος” επέμενε χθες αργά το βράδυ ότι αυτές θα δείχνουν “παθολογικά και μόνο αίτια για την 9χρονη Τζωρτζίνα“, ενώ σε ό,τι αφορά στην τελική Ιατροδικαστική Εκθεση της άτυπης Επιτροπής Ιατροδικαστών “πολύ δύσκολα θα καταλήξει σε κάτι ανατρεπτικό” για τους λόγους θανάτου της Μαλένας και της 6μηνης Ιριδας.

Σύμφωνα με άλλη πηγή της εφημερίδας, (από τον χώρο της Υγείας), η οικογένεια της Τζωρτζίνας, μόλις προχθές ζήτησε και πήρε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.

Παράλληλα με την πληροφορία (από το ακαδημαϊκό περιβάλλον) ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις θα “δείχνουν” νοσοκομειακή ουσία ως εύρημα, η εφημερίδα δίνει ένα επιπλέον στοιχείο του ιατρικού φακέλου της μικρής, χωρίς να ερμηνεύει επιστημονικά την αξία του, αλλά και χωρίς να το ταυτίζει απαραιτήτως με την έρευνα που διενεργείται.

Πρόκειται για την ένδειξη “τροπονίνη” – ουσία της καρδιάς, που έπρεπε να ήταν έως 15 και εμφανίζεται στο… 485.

 

9χρονη Τζωρτζίνα

 

Τι είναι το “εκκωφαντικό εύρημα” της τροπονίνης

“Η ουσία τροπονίνη είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ισχαιμίας, δηλαδή απώλειας οξυγόνου από την καρδιά” ανέφερε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας σχετικά με το νέο εύρημα στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα.

“Προφανώς θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Αν μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο που είχε αγγεία στεφανιαία που ήταν αποφραγμένα, θα μιλάγαμε για ένα εν εξελίξει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Εάν μιλάμε για αυξημένη τροπονίνη σε έναν ασθενή που έχει πάρα πολύ καλά αγγεία, θα πρέπει να βρούμε το αίτιο“, εξήγησε.

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ

“Είμαι βέβαιος ότι οι γιατροί θα έχουν σίγουρα αρκετά πλούσιο υλικό, εάν υπάρχει ένα τόσο εκκωφαντικό εύρημα σίγουρα θα το έχουν διερευνήσει. Και εδώ έχουμε το ευτύχημα ότι υπάρχει ένας καταγραφέας/απινιδωτής/βηματοδότης της πλήρους καρδιακής λειτουργίας του παιδιού”, πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

“Εάν υπάρχει δομικό πρόβλημα στην καρδιά θα έχει βρεθεί σίγουρα στην ιστολογική εξέταση η οποία έχει γίνει. Άρα από εκεί θα έχουμε βέβαιη απάντηση, εκτός των άλλων, αν το παιδί είχε καρδιακό πρόβλημα ή όχι. Για να έχουν βάλει απινιδωτή στο παιδί, αυτό σημαίνει ότι έχουμε πλήρη εικόνα του καρδιαγγειακού του συστήματος. Βέβαια, μια ισχαιμία του μυοκαρδίου που μπορεί να σημαίνει λιγότερο οξυγόνο για το μυοκάρδιο, γιατί όταν μειώνουμε το οξυγόνο μας, – για οποιοδήποτε λόγο, όχι μόνο σε ασφυκτικό θάνατο – τα πρώτα όργανα που επηρεάζονται είναι τα ζωτικά όργανα, ο εγκέφαλος και η καρδιά. Άρα θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δούμε γιατί έχει γίνει η εγκεφαλοπάθεια στο παιδί, δηλαδή το πρώτο επεισόδιο“, κατέληξε ο κ. Λέων.

 

https://www.thetoc.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.