Λακ, πλαστικοποίηση, λιποζάν και ευφάνταστες πατέντες για να μην πληρώνουν εισιτήριο σε μετρό και λεωφορεία

Λακ, πλαστικοποίηση, λιποζάν και ευφάνταστες πατέντες για να μην πληρώνουν εισιτήριο σε μετρό και λεωφορεία

Αφιέρωμα στους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που «εφευρίσκουν» διάφορους τρόπους για να μην ακυρώσουν το εισιτήριό τους κάνει η εφημερίδα “ΗΜΕΡΗΣΙΑ” η οποία αποκάλυψε πως οκτώ στους δέκα επιβάτες σε λεωφορεία και τρόλεϊ μετακινούνται χωρίς να ακυρώνουν το εισιτήριο ή να έχουν εφοδιαστεί κάρτα διαδρομών.

Τα κόλπα για να μην ακυρώνονται τα εισιτήρια   Σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ κάποιοι για να γλιτώσουν το εισιτήριο αλείφουν την πλευρά  που το χτυπούν στο αυτόματο μηχάνημα ακύρωσης, με λιποζάν και στη συνέχεια αφού το βγάλουν, σκουπίζουν την ουσία και μαζί της σβήνεται και το ίχνος της σφραγίδας του μηχανήματος.

Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν και άλλα καλλυντικά, όπως το διαφανές μανό αλλά και το σπρέι μαλλιών η γνωστή σε όλους λακ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η πλαστικοποίηση είναι επίσης στο οπλοστάσιο κάποιων που ντύνουν με διαφανή ταινία τα εισιτήρια και έτσι μετά την ακύρωση σβήνει εύκολα το μελάνι.

Μία άλλη μορφή λαθρεπιβίβασης, η οποία πλέον έχει γίνει καθημερινότητα για πολλούς επιβάτες είναι η πρακτική της παραχώρησης επικυρωμένων εισιτηρίων του μετρό από επιβάτες που δεν εξάντλησαν τη διάρκεια χρήσης της υπηρεσίας, προς τους επιβάτες που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.

Η «ανταλλαγή» γίνεται με πολλούς τρόπους. Είτε από χέρι σε χέρι επιβάτη που βγαίνει από το μέσο μεταφοράς προς τον επιβάτη που μπαίνει, είτε αφήνοντας το εισιτήριο σε εμφανές σημείο. Άλλοτε είναι οι κυλιόμενες σκάλες, άλλοτε το παγκάκι στην στάση του λεωφορείου, άλλοτε στα ακυρωτικά μηχανήματα.

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.