Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 6 μεγάλες πατάτες
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό και ξύσμα από 1,5 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λίγη γλυκιά πάπρικα
  • ½ σ.κ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο βρασμένο, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε το μέλος μας Yorgos Karkas που μοιράστηκε μαζί μας την πολύ ωραία συνταγή για πατατοσαλάτα.

  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
  • Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, ίσα που να σκεπάζει τις πατάτες και φέρνουμε σε βρασμό. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει προσθέτουμε αρκετό αλάτι και τις πατάτες.
  • Βράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.
  • Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεσαίο καρέ.

Για τη σος γιαουρτιού

  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αρκετό πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Όταν οι πατάτες έχουν βράσει τις σουρώνουμε, κρατώντας λίγο απ’ το νερό. Ρίχνουμε στις πατάτες τα υπόλοιπα λαχανικά και το μείγμα γιαουρτιού.
  •  Ανακατεύουμε καλά πιέζοντας ταυτόχρονα τις πατάτες.
  • Συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο ή χυμό λάιμ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.