20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 6 μεγάλες πατάτες
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- λίγο μαϊντανό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- χυμό και ξύσμα από 1,5 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λίγη γλυκιά πάπρικα
- ½ σ.κ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 καρότο βρασμένο, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε το μέλος μας Yorgos Karkas που μοιράστηκε μαζί μας την πολύ ωραία συνταγή για πατατοσαλάτα.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
- Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, ίσα που να σκεπάζει τις πατάτες και φέρνουμε σε βρασμό. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει προσθέτουμε αρκετό αλάτι και τις πατάτες.
- Βράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.
- Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεσαίο καρέ.
Για τη σος γιαουρτιού
- Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αρκετό πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Όταν οι πατάτες έχουν βράσει τις σουρώνουμε, κρατώντας λίγο απ’ το νερό. Ρίχνουμε στις πατάτες τα υπόλοιπα λαχανικά και το μείγμα γιαουρτιού.
- Ανακατεύουμε καλά πιέζοντας ταυτόχρονα τις πατάτες.
- Συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο ή χυμό λάιμ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
Πηγή: akispetretzikis.com