Γιώργος Αρβανιτίδης: Χρειάζεται σοβαρή πολιτική για την γούνα

Ικανοποιημένος από την επίσκεψη του στην Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς δήλωσε και ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος επισκέφθηκε στη συνέχεια τον εκθεσιακό χώρο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του κλάδου της γούνας στην τοπική και εθνική οικονομία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την αξία της γούνας ως εξαγώγιμο προϊόν.

«Αν η Κυβέρνηση στηρίξει την εξαγωγική δραστηριότητα του κλάδου η χώρα θα επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. Αυτό εκτιμούμε ότι πρέπει να γίνει μέσω συγκεκριμένων θεματικών πολιτικών. Αν θέλει κάποιος να κάνει σοβαρή πολιτική για την γούνα, θα πρέπει να δει την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, μέσω της αναζήτησης νέων αγορών, σωστών δράσεων και στην διαμόρφωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων ανά προϊόν ώστε να δημιουργηθεί μια νέα και διαφορετική προοπτική για την χώρα μας στον τομέα αυτό. Φυσικά χρειάζεται και προνοητικότητα και άμεση επίλυση των προβλημάτων που θα προκύπτουν, υπογράμμισε χαρακτηριστικά».

Η ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από την πλευρά της έχει καταθέσει σχετική  επερώτηση για τον κλάδο η οποία θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο διάστημα όπως ανακοίνωσε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Καστοριάς και Δυτικής Μακεδονίας Κοσμάς Βαρσάμης, ο οποίος συνόδευε τον κ. Αρβανιτίδη.  «Στα ζητήματα αυτά δεν πρέπει να υπάρχουν κομματικοί διαχωρισμοί και αντιπαλότητες, πρέπει να συστρατευτούμε στην επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, μέσω ενός κοινού πλέγματος συναντήσεων», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης τους ευχαρίστησε θερμά για την σημερινή τους επίσκεψη και για την υποστήριξη στον κλάδο και στον Σύνδεσμο Γουνοποιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.