Παρουσιάστηκε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision

Παρουσιάστηκε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision

Παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ1 το τραγούδι «Utopian Land» που θα μας εκπροσωπήσει στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 10, 12 και 14 Μαΐου στη Στοκχόλμη. Το τραγούδι του συγκροτήματος «Argo» διαθέτει παραδοσιακά μουσικά όργανα και ήχο, συνδυάζει ελληνικό και αγγλικό στίχο (μαζί με ντοπιολαλιά) και στοιχεία χιπ-χοπ:

 

Όπως είχε ανακοινωθεί πριν από λίγο καιρό από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, φέτος η συμμετοχή της Ελλάδας γίνεται με απευθείας ανάθεση στο συγκρότημα «Argo», χωρίς τη συνήθη διαδικασία του ελληνικού τελικού όπου αποφασιζόταν από κοινό και κριτικούς ποιο τραγούδι θα μας εκπροσωπούσε. Το συγκρότημα αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).
Μόλις παρουσιάστηκε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision Μόλις παρουσιάστηκε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision Για τον φετινό διαγωνισμό, οι διοργανωτές ετοιμάζουν αλλαγές ώστε να κάνουν τον διαγωνισμό πιο ενδιαφέροντα για το κοινό. Όπως έχουν ανακοινώσει, η ανακοίνωση της βαθμολογίας θα γίνεται πλέον σε τρία στάδια. Στο πρώτο, τα τηλεοπτικά δίκτυα των 43 χωρών που συμμετέχουν θα ανακοινώνουν τους βαθμούς, από έναν έως δέκα, που δίνουν οι κριτικές τους επιτροπές επαγγελματιών. Στη συνέχεια, αυτές οι κριτικές επιτροπές θα δίνουν τους 12 βαθμούς τους. Στο τρίτο στάδιο, η Eurovision θα προσθέτει τους βαθμούς που συλλέγονται από κάθε χώρα χάρη στην ψηφοφορία των τηλεθεατών, ξεκινώντας από τον υποψήφιο που συγκέντρωσε τους λιγότερους και φτάνοντας σ’ αυτόν που έλαβε τους περισσότερους. Οι τηλεθεατές της κάθε χώρας δίνουν έναν έως δώδεκα βαθμούς, κάτι που προσδίδει μεγαλύτερο βάρος στην ψηφοφορία των μικρών χωρών και μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις. Η ψηφοφορία των τηλεθεατών δεν θα ανακοινώνεται στην τηλεόραση, αλλά θα μπορεί να ενημερωθεί κανείς από το διαδίκτυο, στο τέλος του διαγωνισμού.
Πηγή: lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.