Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την απελευθέρωση της Καστοριάς στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την απελευθέρωση της Καστοριάς στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 103 ετών από την απελευθέρωση της Καστοριάς πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρυσόστομος Παπασταύρος, πρόεδρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ο οποίος  μίλησε για τις σχετικά άγνωστες πολεμικές συγκρούσεις που συνέβησαν στην περιοχή της Καστοριάς λίγο πριν την απελευθέρωση.

Σημαντική ήταν επίσης η ομιλία του Ηλία Γάγαλη, εκπαιδευτικού, διευθυντή του 5ουδημοτικού στοιχείου Κοζάνης ο οποίος μίλησε για το ρόλο του Μπεκίρ Αγά, αξιωματικού του Οθωμανικού Στρατού στα γεγονότα της απελευθέρωσης.

Τέλος ο Ραϋμόνδος Αλβανός, επιστημονικός υπεύθυνος του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης ανέλυσε τη σημασία που είχαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι για την καθημερινότητα των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας.Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το ακροατήριο που είχε σχεδόν γεμίσει την αίθουσα.

Μετά την ημερίδα οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην έκθεση ιστορικών φωτογραφιών του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης από τον επιστημονικό του συνεργάτη, διδάκτορα Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.