Εκδρομή στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο το τριήμερο της Αποκριάς

Εκδρομή στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο το τριήμερο της Αποκριάς

Το τριήμερο της Αποκριάς προτείνουμε μια εκδρομή στην υπέροχη φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Ξεναγήσεις θα γίνουν αυτό το Σάββατο 10, την Κυριακή 11 και τη καθαρά Δευτέρα 12 Μαρτίου και θα αρχίζουν στις 12 το μεσημέρι.

Η ιστορική ξενάγηση ξεκινά από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής παρουσιάζεται η ελληνική ιστορία από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Το ταξίδι στο παρελθόν συνδυάζεται με την ξενάγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση». Έπειτα μπορεί όποιος θέλει να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης. 
Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες μαζί με συζήτηση και προβολή δύο δεκάλεπτων ντοκιμαντέρ σχετικών με τη Φύση και την Ιστορία .
Λόγω του μεγάλου υψομέτρου της περιοχής θα πρέπει πριν έρθετε να πάρετε τηλέφωνο στο 24670 21853 για να ρωτήσετε για την κατάσταση του δρόμου.

Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ:
http://grammos-pes.gr/pages/display/access/

Leave a Reply

Your email address will not be published.