Παρολίγον νέο αιματοκύλισμα στο Παρίσι ένα χρόνο μετά το Charlie Hebdo

Ένας άνδρας που προσπάθησε να εισέλθει σήμερα σε αστυνομικό τμήμα του βόρειου Παρισιού κρατώντας ένα μαχαίρι και φορώντας – σύμφωνα με πληροφορίες – μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά,  έπεσε σήμερα από πυρά αστυνομικών.
Σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι iTele, η σημερινή επίθεση έλαβε χώρα στο αστυνομικό τμήμα Goutte d’Or στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο άγνωστος μέχρι στιγμής άνδρας προσπάθησε να εισέλθει στο αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος) και κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, ενώ σύμφωνα με ορισμένους μάρτυρες φορούσε και μια ζώνη με εκρηκτικά. Τότε ακούστηκαν δύο-τρεις πυροβολισμοί και ο άνδρας σωριάστηκε μπροστά στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος.

Η Anna Polonyi, δημοσιογράφος των New York Times, δημοσίευσε μια φωτογραφία του άνδρα που κείτεται νεκρός έξω από το κτήριο της αστυνομίας, ενώ στη λεζάντα ανέφερε ότι δίπλα του βρίσκεται ένα ρομπότ που ελέγχει τη σορό για εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο άνδρας φαίνεται να δρούσε μόνος του. Οι γαλλικές αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή και έχουν ζητήσει από τους ανθρώπους που κατοικούν κοντά στο αστυνομικό τμήμα να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ στο σημείο βρίσκεται και μονάδα αντιμετώπισης βομβών.

«Ο δράστης φορούσε κάτι που έμοιαζε με ζώνη αυτοκτονίας. Είναι πολύ νωρίς βέβαια να πούμε εάν αυτή η ζώνη λειτουργούσε κανονικά ή όχι», ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εσωτερικών, Pierre-Henry Brandet στο κανάλι BFM TV.

Ωστόσο, μια πηγή της αστυνομίας αποκάλυψε στη συνέχεια ότι η ζώνη του επίδοξου τρομοκράτη ήταν ψεύτικη.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά media, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, μεταβαίνει αυτήν την ώρα εσπευσμένα στο αστυνομικό τμήμα για να ενημερωθεί σχετικά με το συμβάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο περιστατικό έλαβε χώρα την επέτειο της φονικής επίθεσης των τζιχαντιστών στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, που είχε συγκλονίσει πέρυσι τον πλανήτη. Η επίθεση στα γραφεία του περιοδικού είχε πραγματοποιηθεί επίσης πρωί, γεγονός που μπορεί να υποδεικνύει κάποια σχέση ανάμεσα στα δύο περιστατικά, που έχουν ολοφάνερα θρησκευτικά κίνητρα.

Παρολίγον νέο αιματοκύλισμα στο Παρίσι ένα χρόνο μετά το Charlie Hebdo

Leave a Reply

Your email address will not be published.