Επιχείρηση – θρίλερ της αντιτρομοκρατικής στο Παρίσι

Επιχείρηση – θρίλερ της αντιτρομοκρατικής στο Παρίσι

Γιγαντιαία επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Παρίσι, όπου ύποπτοι οχυρώθηκαν σε διαμέρισμα του προαστίου Σαν Ντενί, πέντε μέρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή όπου από το πρωί σημειώνεται σφοδρή ανταλλαγή πυρών.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης είναι ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής.
Η γενική εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι τη σύλληψη πέντε ατόμων στο πλαίσιο της επιχείρησης, αλλά και τον θάνατο μίας γυναίκας η οποία ανατινάχθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος. Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστική πηγή, ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ δεν βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν νωρίτερα ότι έξι ύποπτοι βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα και ότι τουλάχιστον δύο σκοτώθηκαν.
Οι ταυτότητες των συλληφθέντων δεν έχουν γίνει γνωστές. Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστική πηγή, ο τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ δεν βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του L’ Express, μία περαστική τραυματίστηκε στη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Σεν Ντενί, αλλά δεν σκοτώθηκε, όπως μετέδιδαν νωρίτερα γαλλικά ΜΜΕ, ενώ συγκεχυμένες είναι και οι αναφορές για τον αριθμό των αστυνομικών που τραυματίστηκαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.