«Παράθυρο» για παράταση στην κάρτα σίτισης έως το καθολικό Κοινωνικό Επίδομα

«Παράθυρο» για παράταση στην κάρτα σίτισης έως το καθολικό Κοινωνικό Επίδομα

Ενδεχόμενο για την παράταση ενός μήνα στην κάρτα σίτισης και η οικονομική ενίσχυση που δίνεται στους πολίτες 30 δήμων στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης εξετάζει το υπουργείο Εργασίας (UPD Η Φωτίου ανακοίνωσε την παράταση σε κάρτα σίτισης και ΚΕΑ).

Η κάρτα σίτισης ήταν να ολοκληρωθεί με το τέλος του 2016, ωστόσο φαίνεται να παρατείνεται ώστε να μην δημιουργηθεί “κενό” στην ενίσχυση των πολιτών που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μέχρι να ξεκινήσει να υλοποιείται σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Παράλληλα εξετάζεται και η παράταση για το πιλοτικό Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους 30 δήμους που επίσης ίσχυε έως το τέλος του 2016. Αν ληφθεί η απόφαση αυτή που είναι και η επικρατέστερη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το καθολικό κοινωνικό εισόδημα θα ανοίξει όπως όλα δείχνουν  ανοίγει στις αρχές Φεβρουαρίου.

Έτσι, δίνεται μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους δικαιούχους που θέλουν να υποβάλλουν αίτηση, από την πρώτο μήνα λειτουργίας του ΚΕΑ, αλλά η οικονομική στήριξη θα ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου και μετά. Αν τελικά θα ληφθεί η απόφαση για παράταση στην κάρτα σίτισης και το πιλοτικό ΚΕΑ θα πρέπει να νομοθετηθεί άμεσα σε ένα από τα επικείμενα νομοσχέδια που θα κατατεθούν ή έχουν κατατεθεί στην Βουλή με μορφή τροπολογίας.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.