Παράταση για το ηλεκτρονικό παράβολο

Παράταση για το ηλεκτρονικό παράβολο

Έως τις 30 Ιουνίου παρατάσσονται οι εργασίες της αρμόδιας ομάδας εργασίας που έχει συγκροτηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, για την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού παραβόλου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε δελτίο Τύπου, η παράταση σε καμία περίπτωση δε συνδέεται με αναστολή εφαρμογής του ηλεκτρονικού παραβόλου, αλλά αντίθετα με την επέκταση της χρήσης του.

Ήδη, από τις 22 Ιανουαρίου, τα τέλη, τα παράβολα καθώς και τα δικαστικά έξοδα που επιβάλλονται στην πολιτική, διοικητική και ποινική δικαιοσύνη εντάσσονται προοδευτικά στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το ηλεκτρονικό παράβολο αντικαθιστά σταδιακά την έντυπη μορφή παραβόλου και των σχετικών αποδεικτικών είσπραξης με στόχο να συμβάλει στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και στην ουσιαστική προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δημόσιο και στους συνεργαζόμενους με αυτό φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση του κοινού διατίθεται εγχειρίδιο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου και έκδοση κωδικού πληρωμής του. Τα στάδια της διαδικασίας περιγράφονται αναλυτικά και στον σύνδεσμο: http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/eparavolo.html.

Η πληρωμή του ηλεκτρονικού παραβόλου γίνεται με τους εξής τρόπους

1. Άμεσα με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα Ελληνικών Τραπεζών
2. Μετά από δύο εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία πληρωμής του, στις Τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ
3. Μέσω e-banking.

Οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν τα παράβολα μέσω ΚΕΠ.

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.