Παράνομες μειώσεις στα μερίσματα Δημοσίου- Έξτρα περικοπές έως 318ευρώ στο 3μηνο

Παράνομες μειώσεις στα μερίσματα Δημοσίου- Έξτρα περικοπές έως 318ευρώ στο 3μηνο

Παράνομες μειώσεις έως και 106 ευρώ το μήνα ή ως 318 ευρώ στο τρίμηνο χρεώθηκαν 284.122 συνταξιούχοι του Δημοσίου στα μερίσματα που εισέπραξαν τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕλεύθερουΤύπου από τα νέα και μικρότερα ποσά που πήραν λόγω του επανυπολογισμού των μερισμάτων τους, χρεώθηκαν και δεν συμψηφίστηκαν οι μειώσεις των νόμων 4024 του 2011 και 4093 του 2012 που καταργούνται για τα μερίσματα από 1/1/2016.

Οι περικοπές αυτές που επιβλήθηκαν στα παλιά μερίσματα του πρώτου τριμήνου θα έπρεπε να συμψηφιστούν με τις μειώσεις που είχαν οι συνταξιούχοι στα νέα μερίσματα, από τη στιγμή που ισχύουν αναδρομικά από την 1η/1/2016 και ως εκ τούτου οι περικοπές των δύο νόμων θα έπρεπε να αφαιρεθούν από τη στιγμή που έπαψαν να ισχύουν μετά τον επανυπολογισμό των μερισμάτων!

Το απίστευτο κόλπο αποκαλύπτεται στα ενημερωτικά σημειώματα πληρωμών που αναρτήθηκαν στους προσωπικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Οι συνταξιούχοι διαπιστώνουν ότι από την 1η/1/2016 τα μερίσματά τους μειώνονται ως και 54%, πλην, όμως, η μείωση αυτή δεν έγινε επί των αρχικών τους μερισμάτων αλλά επί των μερισμάτων που έπαιρναν μετά τις μειώσεις των νόμων 4024 και 4093. Οι μειώσεις των δύο νόμων θα έπρεπε όμως να αφαιρεθούν, επειδή τα μερίσματα υπολογίστηκαν από μηδενική βάση με τα νέα ποσά να ισχύουν από την 1η/1/2016.

Αν οι περικοπές ξεκινούσαν από το δεύτερο τρίμηνο, δηλαδή από τα μερίσματα που εισέπραξαν για τους μήνες Απρίλιο-Μάιο και Ιούνιο, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Επειδή, όμως, οι περικοπές ισχύουν από την 1η/1/2016 υπάρχει πρόβλημα, γιατί οι συνταξιούχοι χρεώνονται παρανόμως τις έξτρα επιβαρύνσεις των δύο νόμων που ουσιαστικά δεν ισχύουν μετά τον επανυπολογισμό των μερισμάτων.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.