Παράξενες δουλειές του κόσμου

Κάποιοι άνθρωποι είναι τυχεροί και κάνουν το επάγγελμα που τους αρέσει. Άλλα από αυτά είναι συνηθισμένα και άλλα παράξενα, ενώ κάποια άλλα ίσως δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν. Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο ασυνήθιστα επαγγέλματα, κάποια από τα οποία θα θέλαμε να κάνουμε έστω για μια μέρα!

1. Αγκαλιά με τα Πάντα

1

Πώς θα σας φαινόταν να βγάζετε 32.000 δολάρια το χρόνο για να φροντίζετε τα συμπαθέστατα αυτά ζώα; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, ο επιστάτης των πάντα είναι μια πραγματική δουλειά στην Κίνα στο Κέντρο Προστασίας και Ερευνητικό Κέντρο των γιγάντιων πάντα.

«Το έργο σας περιλαμβάνει μόνο μία αποστολή», αναφέρει η China Daily. «Να περνάτε 365 ημέρες με τα πάντα και να μοιράζεστε τις χαρές και τις λύπες τους. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον 22 ετών και να έχουν κάποιες βασικές γνώσεις για τα πάντα. Θα πρέπει επίσης να έχουν καλές δεξιότητες γραφής και την ικανότητα τραβούν καλές φωτογραφίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προσλήψεων».

2. Επαγγελματίας Γοργόνα

2

Και όμως υπάρχει. Οι γυναίκες που το κάνουν, φορούν τη στολή με την ουρά και μπαίνουν σε μια μεγάλη δεξαμενή προσφέροντας θέαμα στον κόσμο. Ήδη συμβαίνει σε ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας, ενώ σύμφωνα με το oddee 1.000 γυναίκες στις ΗΠΑ ζουν από αυτό το επάγγελμα… Πώς είναι άραγε να νιώθεις σαν γοργόνα;

3. Ψηλαφίζοντας τα πρόσωπα

3

Το να είσαι επαγγελματίας στην ψηλάφηση του προσώπου μπορεί να σας ακούγεται παράξενο αλλά σύμφωνα με την ίδια πηγή είναι ένα πραγματικό επάγγελμα. Είναι οι άνθρωποι πίσω από τις εταιρείες με προϊόντα για το πρόσωπο που ελέγχουν πώς είναι τα αποτελέσματα από τη χρήση αυτών. Όλα τα προϊόντα, από καθαριστικά προσώπου μέχρι ξυραφάκια ελέγχονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα από τους ειδικούς, που έχοντας παρακολουθήσει συνέδρια και τεχνικές είναι έμπειροι στο να κρίνουν αν ένα προϊόν είναι καλό ή όχι.

4. Ο «γιατρός» της σοκολάτας

4

Για τους λάτρεις της σοκολάτας μάλλον δεν υπάρχει καλύτερο επάγγελμα αν και ακούγεται δύσκολο. Οι επιστήμονες και οι οπαδοί της σοκολάτας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την επαφή με το γλυκό με το να γίνουν… γιατροί της σοκολάτας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Σύμφωνα με το oddee, ένας ερευνητής ζητείται για ένα Ph.D. πάνω στη σοκολάτα από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Βιοτεχνολογίας. Η πρόκληση είναι να σταματήσει το γλυκό από την τήξη σε θερμά κλίματα μελετώντας τις «βασικές αρχές της θερμο-σταθερής σοκολάτας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα.

5. Ο άνθρωπος που ζεσταίνει τα κρεβάτια

5

Πρόκειται για ένα από τα πιο παράξενα και μάλλον διασκεδαστικά επαγγέλματα που έχουμε ακούσει. Οι εργαζόμενοι που το κάνουν φορούν μαι ειδική στολή και ζεσταίνουν τα κρεβάτια πελατών σε ξενοδοχεία ενώ λέγεται ότι γίνεται και σε κρεβάτια διάσημων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συγκεκριμένο ξενοδοχείο στη Βρετανία έχει υπάλληλο που φορώντας τη στολή ζεσταίνει για πέντε λεπτά το κρεβάτι πριν πάει για ύπνο ο πελάτης…

newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.