Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Την παραίτησή του υπέβαλε στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δηλώσεις από το Ζάππειο Μέγαρο.

Δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με την απόφασή του αυτή, ούτε για τις επόμενες κινήσεις του και όλοι αναμένουν τις επίσημες δηλώσεις του.

Δείτε ζωνταντά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

“Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Δεν τις λαμβάνω εν θερμώ, αλλά με ψυχραιμία. Αυτό έκανα για τρία 24ωρα. Είπα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε ένα μεγάλο ιστορικό κύκλο και να ανοίξουμε ένα νέο. Προσθέτω την ανάγκη να εφεύρουμε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα διαβάσει τις νέες προκλήσεις της εποχής. Αυτό αφορά πρωτίστως εμένα που υπήρξα επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό τον ιστορικό κύκλο. Το ταξίδι ήταν συναρπαστικό κι άφησε αποτύπωμα στην Ιστορία. Χρωστώ ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό και στους συντρόφους μου που ήμουν ο πρώτος Αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Δηλώνω υπερήφανος για όσα πετύχαμε. Αυτό το έργο είναι δικό σας και δικό μας, κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει.

Ήρθε η ώρα να ανοίξει ένας νέος ιστορικός κύκλος. Διπλή εντολή από το εκλογικό σώμα να ανταποκριθεί στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αλλάξει δραστικά. Να μην χαθεί ούτε μια ημέρα. Διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης είναι η άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα.

Θα ήταν υποκριτικό να μην το υπηρετήσω και με τις πράξεις μου. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας όπου δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά. Προσωπική πρόκληση να αποδείξω ότι στην πολιτική μπορείς να είσαι μάχιμος και δημιουργικός και χωρίς αξιώματα. Το ταξίδι συνεχίζεται και η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ταξιδέψει.

Τα επόμενα χρόνια είναι κρίσιμα. Η προοδευτική παράταξη μπορεί να γίνει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

https://www.cnn.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.