Παράδειγμα συνεργασίας η Καστοριά με τη Γερμανία σύμφωνα με τον Φούχτελ

Παράδειγμα συνεργασίας η Καστοριά με τη Γερμανία σύμφωνα με τον Φούχτελ

Ο Επιτετραμμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση αποκάλυψε ότι «υπάρχει μια νέα διάσταση της συνεργασίας» ανάμεσα στις δυο χώρες

Παρά το τεταμένο κλίμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, η συνεργασία των δύο χωρών σε τοπικό, περιφερειακό επίπεδο πηγαίνει καλά, όπως τουλάχιστον ανέφερε ο Γιόαχιμ Φούχτελ.

Σε δημοσίευμα της Deutsche Welle αναφέρεται ότι ο Επιτετραμμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση αποκάλυψε στην εφημερίδα Saarbrückner Zeitung ότι «υπάρχει μια νέα διάσταση της συνεργασίας» Ελλάδας και Γερμανίας.

Ο κ. Φούχτελ έφερε ένα παράδειγμα, αναφέροντας πως το ένα τρίτο των 325 ελληνικών δήμων έχει αδελφοποιηθεί με μια γερμανική πόλη ενώ 40 ακόμα βρίσκονται σε αναζήτηση.

«Σε τοπικό επίπεδο υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών διαφορετικά δεν εξηγείται αυτή η συνεργασία», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, τονίζοντας ότι εκτείνεται από την αποκομιδή των σκουπιδιών, μέχρι τις τοπικές συγκοινωνίες και τον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, πρόκειται για ένα «αποτελεσματικό συμβουλευτικό δίκτυο», ενώ υποστήριξε πως συνεργασία υπάρχει και σε επίπεδο περιφερειών, όπως ανάμεσα στην περιφέρειες Πελοποννήσου και το Σβέμπις Χαλ ή την περιοχή Μποντενζέε και την Καστοριά.

 

Εκπαίδευση, νεολαία, τουρισμός οι βασικοί στόχοι

Ο Επιτετραμμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, τόνισε ακόμη πως ένας από τους βασικούς στόχους είναι η ανάπτυξη σχεδίων για τον τουρισμό, όπως για παράδειγμα η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ένα μοντέλο που γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστεί στη Ρόδο. Εκτός αυτού στα σχέδια είναι να αναπτυχθεί και ο περιηγητικός τουρισμός.

Ο κ. Φούχτελ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ότι λειτουργεί στη Μαγιόρκα θα μπορούσε να λειτουργήσει και στην Ελλάδα».

Μάλιστα, ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός είπε ότι μπορούσε να επεκταθεί στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας το σύστημα της δυαδικής εκπαίδευσης, το οποίο περιλαμβάνει εκπαίδευση στο σχολείο και σε επιχειρήσεις. Πάντως, για την ώρα το μοντέλο αυτό λειτουργεί στην Αθήνα και την Κρήτη και υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

 

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.