Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνείται να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο παρά τις απειλές από τους τζιχαντιστές

Η ιταλική αστυνομία συμβούλευσε τον Πάπα Φραγκίσκο να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τα Χριστούγεννα

Παρά τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους ότι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο επόμενος στόχος θα είναι η Ρώμη, ο Ποντίφικας αρνείται να λάβει επιπλέον προφυλάξεις για την προστασία του. Σύμφωνα με βίντεο προπαγάνδας, που έδωσαν στην δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, μετά τις αιματηρές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, σειρά θα έχει η ιταλική πρωτεύουσα και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η ζωή του Πάπα, ως προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, διατρέχει κίνδυνο.

Όπως δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Express ο πατέρας Ciro Benedettini, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου, ο Πάπας δεν θέλει να φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο κατά την διάρκεια της χριστουγεννιάτικης ομιλίας του, ούτε επιθυμεί να αποχωριστεί το όχημά του, το γνωστό popemobile, αλλά θέλει να βρίσκεται σε επαφή με τον κόσμο, αν και γνωρίζει για τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους.

Η αστυνομία ενημέρωσε τον Πάπα για τις απειλές των τζιχαντιστών και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε ό,τι αφορά την ασφάλειά του, αλλά η απάντησή του ήταν ότι «δεν φοβάται».

Ο εκπρόσωπος του Πάπα συμπλήρωσε ότι και, όταν ο Ποντίφικας επισκέφθηκε την Αφρική, τον περασμένο μήνα και ειδικότερα, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που μαστίζεται από εμφύλιες συγκρούσεις, όλοι του έλεγαν να αποφύγει το επικίνδυνο ταξίδι. Εκείνος, όμως, όχι μόνο επισκέφθηκε την αφρικανική ήπειρο, αλλά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία πήγε σε τζαμί και κάλεσε τον ιμάμη να μπει μαζί του στο popemobile.

Ο πατέρας  Benedettini υποστήριξε ότι το Βατικανό έχει φροντίσει να ληφθούν μέτρα εκείνη την ημέρα και αστυνομικοί θα βρίσκονται παντού, καθώς και στρατιώτες με όπλα θα περιπολούν, αλλά ανέφερε ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα που λαμβάνονται κάθε χρόνο στην χριστουγεννιάτικη ομιλία του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.