Πάνω από 100 οι νεκροί τις τελευταίες 4 μέρες στο Χαλέπι

Πάνω από 100 οι νεκροί τις τελευταίες 4 μέρες στο Χαλέπι

Περισσότεροι από 100 μαχητές –στρατιώτες, πολιτοφύλακες που έχουν συμμαχήσει με τις κυβερνητικές δυνάμεις, τζιχαντιστές και αντάρτες– σκοτώθηκαν σε διάστημα 4 ημερών στις σφοδρές συγκρούσεις που μαίνονται σε ένα στρατηγικής σημασίας μέτωπο στο νότιο Χαλέπι, γνωστοποίησε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Από την Κυριακή, οι μάχες στα περίχωρα του Αλ Έις και του Χαν Τουμάν είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 61 αντάρτες και μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα, όπως επίσης και 50 στρατιώτες και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων που πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24ωρων μόνο, 42 αντάρτες και μαχητές του Αλ Νόσρα σκοτώθηκαν, όπως επίσης 34 υποστηρικτές του καθεστώτος» δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα προσπαθούν να ανακαταλάβουν την περιοχή Αλ Έις, που τελεί υπό τον έλεγχο του Αλ Νόσρα και άλλων οργανώσεων ανταρτών οι οποίοι από την πλευρά τους έχουν εξαπολύσει μια επίθεση με στόχο την ανακατάληψη της Χαν Τουμάν, μιας πόλης που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και ελέγχουν οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το OSDH, η περιοχή που εκτυλίσσονται οι μάχες είναι στρατηγικής σημασίας καθώς βρίσκεται κοντά στο δρόμο που συνδέει το Χαλέπι με την πρωτεύουσα Δαμασκό. Βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση από τις σιιτικές πόλεις Φούα και Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ, τις οποίες πολιορκούν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

«Η πλειονότητα των υποστηρικτών του καθεστώτος που σκοτώθηκαν ήταν μαχητές παραστρατιωτικών οργανώσεων από τη Συρία, τον Λίβανο, το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν» διευκρίνισε ο Ραχμάν.

«Για εκείνους πρόκειται για μία ιδεολογικού χαρακτήρα μάχη με στόχο να σπάσουν την πολιορκία στη Φούα και την Κεφράγια» πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.