Πανελλήνιες 2017: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Πανελλήνιες 2017: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Η αντίστροφη μέτρηση πλησιάζει για τις Πανελλήνιες 2017! Μετά τις εξετάσεις, η αγωνία θα κορυφωθεί τη στιγμή των αποτελεσμάτων – Πότε βγαίνουν.

Στις 7 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2017 για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ). Μια ημέρα νωρίτερα, στις 6 Ιουνίου, θα έχουν αρχίσει οι Πανελλήνιες για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ). Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά και η αγωνία θα κορυφωθεί μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Για τα ειδικά μαθήματα, οι Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), ελεύθερο (26/6) και γραμμικό σχέδιο (27/6). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά (28/6), τα Γαλλικά (29/6) και, τέλος, τα Ιταλικά (30/6). Το διάστημα μέσα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία έχει οριστεί από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.

Δείτε εδώ αναλυτικούς πίνακες με το πρόγραμμα 2017.

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τον Σεπτέμβρη θα γίνουν και επαναληπτικές εξετάσεις για όσους λόγω σοβαρού προβήματος υγείας δεν κατάφεραν να παραστούν στις εξετάσεις του Ιουνίου.

Αναλυτικά, στις επαναληπτικές εξετάσεις έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν οι υποψήφιοι γενικού και επαγγελματικού λυκείου, εφόσον, είτε εξαιτίας σοβαρού λόγου υγείας είτε λόγω ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α΄ βαθμού εξ αίματος σε ευθεία γραμμή ή β΄ βαθμού εξ αίματος σε πλάγια γραμμή, ο οποίος επήλθε εντός του μήνα που προηγείται του μήνα έναρξης των εξετάσεων και μέχρι τη λήξη αυτών, δεν έλαβαν μέρος στην εξέταση ενός ή περισσότερων μαθημάτων κατά τη διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου.

Δείτε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις επαναληπτικές εξετάσεις.

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.