Ξεκινούν στις 16 Μαΐου οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Ξεκινούν στις 16 Μαΐου οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Οι φετινές εξετάσεις θα έχουν την ιδιαιτερότητα ότι θα διεξαχθούν «διπλές», αφού, εκτός από τους φετινούς απόφοιτους και όσους παλαιότερους επιλέξουν να εξεταστούν με το νέο σύστημα των 4 μαθημάτων (συν 1 επιπλέον αν θέλουν να διεκδικήσουν θέση και σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο), θα οργανωθούν εξετάσεις και για τους απόφοιτους παλαιότερων ετών που θα εξεταστούν με το σύστημα που ίσχυε μέχρι πέρυσι, σε έξι μαθήματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η 16η Μαΐου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες ως ημερομηνία έναρξης του φετινού Γολγοθά για τους μαθητές, καθώς τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν, μετά τις διακοπές του Πάσχα, στις 9 Μαΐου και βάσει νόμου, πριν την έναρξη εξετάσεων πρέπει να μεσολαβήσει ένα τριήμερο διακοπής.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας αναμένει τα στατιστικά στοιχεία με τα μαθήματα που θα επιλέξουν να εξεταστούν φέτος οι υποψήφιοι, που θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις ως τις 29 Φεβρουαρίου.
Από τα στοιχεία των σχολείων πάντως, προκύπτει μια εντυπωσιακή ανατροπή φέτος, καθώς είναι ελάχιστη η ζήτηση για τα παιδαγωγικά τμήματα, κάτι που αναμένεται να ρίξει και τις βάσεις εισαγωγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.